VDL Groep versterkt positie in autonoom rijden

VDL Automated Vehicles heeft nieuwe vervolgorders voor nieuwe autonoom rijdende voertuigen gekregen van chemieconcern BASF en logistiek bedrijf Katoen Natie.

Trefwoorden: #AGV, #autonome voertuigen, #BASF, #Duitsland, #Katoen Natie, #Singapore, #VDL Automated Vehicles, #VDL Group, #zelfrijdende truck

Lees verder

Techniek

( Foto: VDL Groep )

ENGINEERINGNET.NL - Het Duitse chemieconcern BASF heeft een vervolgorder geplaatst van 7 automatisch geleide voertuigen, meer dan 100 frames, laadpalen, besturing, infrastructuur en andere doorontwikkelingen naar volledig autonoom rijden.

Deze AGV’s gaan onbemand in een bemande omgeving rijden. De modulaire voertuigopbouw is zo aangepast dat met een slimme integratie van computers, camera’s, sensoren en scanners een gecertificeerd veiligheidsniveau wordt behaald.

De bouw van de AGV’s zal vanaf januari aanvangen en de leveringen zullen plaatsvinden vanaf het tweede halfjaar van 2018.

Daarnaast heeft VDL onlangs ook de eerste chauffeurloze truck geleverd aan logistiek bedrijf Katoen Natie in Singapore. Het gaat om een speciaal voertuig dat bij die vestiging wordt ingezet voor het vervoer van opleggers. De software en de uitrusting om automatisch te rijden werden in Nederland voorbereid en in Singapore werd de truck vervolgens opgebouwd. Katoen Natie zal nog 11 van dit type chauffeurloze trucks afnemen.

De trucks zullen eerst rijden op het terrein van een petrochemisch bedrijf, dat voorzien is van elektronische bakens. In een tweede fase worden de trucks ingezet op het Singaporese eiland Jurong, waar ze met behulp van satellietnavigatie de weg moeten vinden.

Uiteindelijk gaan de trucks in Singapore aan het reguliere verkeer deelnemen. De chauffeurloze trucks zijn een uitkomst voor de werkzaamheden van Katoen Natie in Singapore: lokale chauffeurs zijn moeilijk te vinden en de overheid wil het aantal buitenlandse chauffeurs afbouwen.