Rinkoniên uitvoerder Oosterweelwerken Linkeroever en Zwijndrecht

De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) heeft de werken voor de Oosterweelverbinding op Linkeroever en in Zwijndrecht toegewezen aan het aannemersconsortium Rinkoniên.

Trefwoorden: #aannemer, #BAM, #consortium, #Linkeroever, #Oosterweel, #Oosterweelverbinding, #Rinkoniên, #Zwijndrecht

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het consortium Rinkoniên kwam als beste kandidaat uit een openbare aanbestedingsprocedure.

Bij de beoordeling van de kandidaat-aannemers werd naast de prijs, onder meer veel belang gehecht aan de wijze waarop de aannemer zijn bouwwerf zal organiseren, de hinder van de werf naar de omgeving zal beperken, de robuustheid van de werfplanning en de mate waarin de bereikbaarheid van de omgeving wordt gewaarborgd.

De opdracht werd gegund voor 386 miljoen euro en omvat zowel de aanleg van de nieuwe infrastructuur als het onderhoud van de technische installaties gedurende 15 jaar en het groenonderhoud gedurende 3 jaar.

Het winnende consortium bestaat uit de aannemingsbedrijven Artes Roegiers, Artes Depret, CIT Blaton, MOBILIS en Stadsbader.


(bron en foto: www.oosterweelverbinding.be)

De Oosterweelwerken op Linkeroever en in Zwijndrecht omvatten o.a.:

  • Het aanpassen van de E17 vanaf het op- en afrittencomplex Kruibeke en de E34 vanaf het op- en afrittencomplex Waaslandhaven Oost, beide richting Antwerpen en de R1 op Linkeroever.
  • Het aanpassen van de op- en afrittencomplexen Zwijndrecht, Linkeroever en Waaslandhaven-Oost en het herinrichten van de verkeersknopen Antwerpen-West (E17-R1) en Sint-Anna (E34-R1) waarbij o.a. de gevaarlijke linkse op- en afritten worden vervangen door veiligere rechtse invoegers.
  • De aanleg van een verbindingsweg langs de E17, R1 en E34 die moet zorgen voor een betere ontsluiting van de omgeving naar de snelweg en sluipverkeer uit de woonbuurten van Linkeroever en Zwijndrecht moet halen.
  • De bouw van een P+R-gebouw voor 1500 auto’s en 150 fietsen ter hoogte van de Blancefloerlaan en de aanleg van nieuwe traminfrastructuur.
    De (her)aanleg van 9 km fiets- en wandelpaden, -bruggen, -onderdoorgangen.
  • De bouw van 4 ecoverbindingen om Blokkersdijk, Sint-Annabos, Rot, Middenvijver, Vlietbos en Burchtseweel beter met elkaar te verbinden en de aanleg van 18 ha extra groene ruimte.
  • De realisatie van geluidsmilderende maatregelen met o.a. groenbermen en geluidschermen.