Smappee is CES Innovation Awards Honoree 2018

Smappee werd verkozen tot CES (International Consumer Electronics Show) 2018 Innovation Awards Honoree voor zijn energiemonitor en energieverkeersregelaar in huis, de Smappee Plus.

Trefwoorden: #app, #applicatie, #CES, #CES Innovation Awards Honoree, #energieregelaar, #International Consumer Electronics Show, #Smappee, #Smappee Plus

Lees verder

Techniek

( Foto: Smappee )

ENGINEERINGNET.BE - Producten die deelnemen aan dit prestigieuze programma worden beoordeeld door een team van industriële ingenieurs, onafhankelijke designers en leden van de vakpers. Zij bekronen de meest uitmuntende productontwerpen en meest innovatieve technologieën uit 28 productcategorieën.

Smappee Plus meet het realtime energieverbruik van huishoudelijke toestellen en biedt de consument waardevolle inzichten in zijn verbruik en de productie van energie.Het gebruikt als enige energiemonitor de combinatie van load disaggregation en submetering.

Met load disaggregation kan het energieverbruik van toestellen met een eenvoudige elektronische signatuur geïdentificeerd worden. Met submetering kunnen toestellen met een variabele output (zoals een A/C, elektrisch voertuig, warmtepomp, etc.) gemeten worden in realtime.

Consumenten kunnen zo zien hoeveel een toestel verbruikt en hoeveel hen dit kost per dag, per maand en per jaar. Dit laat gebruikers toe om geïnformeerde beslissingen te nemen over hun energieconsumptie om zo energie en kosten te besparen, bijvoorbeeld wanneer ze een meer energie-efficiënte koelkast moeten kopen.

Dit is ook de enige monitor die je kan programmeren om de rol van energieregelaar van de woning op te nemen. Hij zal dan automatisch de overtollige zone-energie naar andere toestellen sturen, in een volgorde die jij wil, om nog efficiënter met energie om te gaan en kosten te besparen.