Brussel en Antwerpen scoren minder in Sustainable Cities Mobility Index

Arcadis, ontwerp- en consultancyorganisatie, heeft een rapport uitgebracht over de duurzaamheid van mobiliteit in 100 steden wereldwijd, de Sustainable Cities Mobility Index.

Trefwoorden: #Acrcadis, #Sustainable Cities Mobility Index

Lees verder

nieuws

( Foto: Arcadis )

ENGINEERINGNET.BE - De studie onderzoekt dit aan de hand van 23 criteria, onder te brengen in 3 categorieën van duurzaamheid: people (sociale indicatoren), planet (milieu-indicatoren) en profit (economische indicatoren).

Brussel en Antwerpen staan respectievelijk op de 37ste en 45ste plaats in deze lijst. Nochtans hoort Antwerpen in de categorie 'Planet' bij de wereldtop, hoofdzakelijk dankzij de lage emissiezone, de luchtkwaliteit, de fietsinfrastructuur en de aanmoedigingen voor elektrische wagens. Slechts 9 landen gaan Antwerpen voor, allemaal Europese. Ook in onze hoofdstad zijn de luchtkwaliteit en fietsinfrastructuur behoorlijk in vergelijking met andere wereldsteden.

In de categorie 'Profit' doen Brussel en Antwerpen het met plaats 51 en 52 erg middelmatig. De prijzen voor een trein-, bus of metroticket in verhouding met het inkomen zijn gemiddeld, maar het openbaar vervoer wordt te weinig gebruikt.

Brussel en Antwerpen scoren minder goed in de categorie 'People'. Het aandeel verplaatsingen met het openbaar vervoer is in beide steden erg laag, het aantal bus- en metrostops per km² eerder beperkt en de wifi connectie ondermaats. Bovendien verliest Antwerpen heel wat plaatsen op de ranking door gebrek aan een uitgebreid metronetwerk of een grote luchthaven. Het aantal actieve pendelaars die de fiets nemen of te voet gaan ligt wel erg hoog in de Scheldestad, in tegenstelling tot in Brussel.

Globaal gezien staan steden die een goed evenwicht hebben tussen de drie pijlers van duurzaamheid - people (sociaal), planet (economisch) en profit (economisch) hoger op de ranking. Hong Kong mag zich de duurzaamste stad noemen op gebied van mobiliteit dankzij een innovatief en goed verbonden metronetwerk. Deze mobiliteit creëert economische mogelijkheden en verrijkt het leven van inwoners, bedrijven en toeristen.

Zürich, Parijs en Praag zijn de hoogst geplaatste Europese steden (respectievelijk tweede, derde en vierde in de wereldwijde index), met sterke scores in de subindexen Planet and Profit, door de gevestigde infrastructuur, efficiënte metrosystemen en hun inzet voor groene technologie.