iTanks en UTwente versterken samenwerking op robotica-gebied

Een werkbezoek van iTanks aan het LEO Center for Service Robotics op de UTwente stond in het teken van de laatste ontwikkelingen op het gebied van inspectie- en onderhoudsrobotica.

Trefwoorden: #iTanks, #LEO Center for Service Robotics, #robotica, #samenwerking, #Universiteit Twente

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.NL - Tijdens dat werkbezoek werd ook de reeds bestaande samenwerking tussen iTanks en de Universiteit Twente geformaliseerd met een samenwerkingsovereenkomst.

Prof. Stefano Stramigioli: “iTanks en de leden die bij dit platform zijn aangesloten, lopen voorop op hun vakgebied. In Twente lopen wij, dankzij vele succesvolle projecten, voorop op het gebied van robotonderzoek op het gebied van inspectie en onderhoud. Deze samenwerking biedt beide partijen unieke mogelijkheden.”

Dankzij de samenwerking kan iTanks kennis, innovaties en hoogwaardige technologische oplossingen op het gebied van onderhouds- en inspectierobotica via LEO uitwisselen met zijn leden.

LEO wordt het aanspreekpunt waar problemen en vragen door iTanks kunnen worden voorgelegd, waarna LEO de juiste stakeholders zoekt om de problemen langs wetenschappelijke of technologische weg op te lossen.


(bron en foto: Universiteit Twente)

ACHTERGROND
Het in 2008 opgerichte LEO is het eerste roboticacentrum in Nederland en is een samenwerkingsverband tussen onder andere de Universiteit Twente, Saxion en regionale bedrijven die hun kennis en vaardigheden op het gebied van onderhoudsrobotica ter beschikking willen stellen aan de rest van de wereld.

iTanks verbindt de belangrijkste spelers op het gebied van innovatie en kennis met betrekking tot robotica en mechatronica binnen de havenwereld.