GeoSea verwerft meerderheidsbelang in G-tec

GeoSea, de geotechnische en offshore solutions specialist binnen de DEME Group, heeft 72,5% van de aandelen van G-tec verworven. De andere aandelen zijn eigendom van ht Waalse SRIW.

Trefwoorden: #DEME, #G-tec, #geologisch onderzoek, #Geosea, #geotechnisch onderzoek, #offshore, #overname

Lees verder

Techniek

( Foto: G-tec )

ENGINEERINGNET.BE - G-tec, gevestigd nabij Luik, is gespecialiseerd in offshore geotechnisch en geologisch onderzoek, geofysisch en milieugerelateerd marien onderzoek en diepzee engineering services.

Dit bedrijf werd in 1993 opgericht en stelt momenteel meer dan 40 hooggekwalificeerde medewerkers tewerk. De onderneming bezit ook het unieke geotechnische offshore onderzoeksschip ‘Omalius’.

Het heeft een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer 20 miljoen euro en is actief in het segment van offshore hernieuwbare energie, olie & gas, civieltechnische werken en offshore mijnbouw.

De gespecialiseerde activiteiten en know-how vormen een strategische aanvulling waardoor de DEME Group zijn dienstenaanbod verder kan versterken op het gebied van offshore hernieuwbare energie, olie & gas, civieltechnische engineering en offshore mijnbouw.


SRIW staat voor Sociéte Régionale d’Investissement de Wallonie.