Tiger Power gaat Noord-India voorzien van groene energie

Tiger Power (cleantech) heeft een overeenkomst ondertekend met Cambridge Energy Resources om de komende 3 jaar minstens 200 hernieuwbare energie-installaties te bouwen in Noord-India.

Trefwoorden: #Cambridge Energy Resources, #groene energie, #Noord-India, #stroomvoorziening, #Tiger Power, #waterstof, #zonne-energie

Lees verder

Techniek

( Foto: Tiger Power )

ENGINEERINGNET.BE - Tiger Power is een cleantech bedrijf dat hernieuwbare energie levert in afgelegen locaties. Het bedrijf combineert plug-and-play zonne-energiesystemen met batterijopslag en een waterstofcyclus. Die laatste dient om seizoensgebonden verschillen op te vangen.

Beide systemen worden geïntegreerd in een landelijk elektriciteitsnet, genaamd ‘mini-grids’. Op die manier kunnen afgelegen gezinnen en bedrijven genieten van betaalbare en groene stroom.

Door samen te werken met het internationale cleantech bedrijf Cambridge Energy Resources (CER) integreert het bedrijf nu ook telecomtorens in haar ‘mini-grid’. CER beheert momenteel een 600-tal telecomtorens in rurale gebieden in India.

Door deze torens samen met bedrijven en huishoudens te integreren in een mini-grid, kan de groene stroom optimaal gebruikt worden. De verschillende gebruikersprofielen van de afnemers vullen elkaar aan.

De Indische premier Narendra Modi nam zich in september voor om tegen eind 2018, 40 miljoen gezinnen van stroom te voorzien. Daarmee wil hij de ontwikkeling van zijn land versnellen. Op dit moment hebben 250 miljoen mensen in het land geen toegang tot elektriciteit.

De 200 mini-grids vereisen een investering van 20 miljoen euro.