Antwerpse haven gaat nauwer samenwerken met India

Tijdens het Staatsbezoek aan India tekende Jacques Vandermeiren, CEO van het Havenbedrijf Antwerpen, een Memorandum of Understanding (MoU) met de Indian Chemical Council.

Trefwoorden: #Antwerpse haven, #Havenbedrijf Antwerpen, #India, #Indian Chemical Council, #Jacques Vandermeiren, #MoU, #Ravi Kapoor

Lees verder

Techniek

( Foto: Havenbedrijf Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - Antwerpen is de thuisbasis van Europa’s grootste petrochemische cluster, waardoor een samenwerking op dit terrein voor beide partners een logische en natuurlijke keuze is.

Naast gezamenlijke promotie engageren beide partijen zich om relevante informatie uit te wisselen en om jaarlijks een commercieel evenement in India of Antwerpen te organiseren.

De Antwerpse haven investeert al jaren in een nauwe samenwerking met het Indische bedrijfsleven en de lokale autoriteiten. In 2015 kreeg de Antwerpse opleidingsexpertise voor maritieme professionals bovendien vaste voet aan grond in het in Mumbai gevestigde JNPT APEC Port Training Centre. Jaarlijks worden maritieme professionals uit heel India daar getraind, met Antwerpse expertise en inzichten.

De inspanningen lonen, want de trafiek tussen India en Antwerpen groeide de voorbije jaren uit tot ruim 6 miljoen ton in 2016. Dit jaar ogen de tabellen nog beter: de eerste drie kwartalen van dit jaar werd al 10% meer trafiek verhandeld in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar.

Vooral containers en staal doen het goed, maar ook chemicaliën maken een aanzienlijk deel uit van de jaarlijkse trafiek.


Op de foto (vlnr.):
Ravi Kapoor, voorzitter ICC en Jacques Vandermeiren, CEO van het Havenbedrijf Antwerpen

ACHTERGROND
De Indian Chemical Council (ICC), gesticht in 1938 met hoofdzetel in Mumbai, is het nationale orgaan dat alle sectoren van de chemische industrie in India vertegenwoordigt.