Vluchtelingen schilderen op hoogte

In het voorjaar startten twaalf vluchtelingen, gekozen uit meer dan 50 kandidaten, een opleiding tot schilder van hoogspanningsmasten. Niemand haakte af.

Trefwoorden: #Elia, #hoogspanningsmasten, #schilderen, #VCA, #VDAB, #vluchteling

Lees verder

HR

Download het artikel in

ENGINEERINGNET.BE - Aan bod kwamen schildertechnieken, attitudetraining, touwtechnieken en veiligheidstrainingen. Allen slaagden voor het VCA-examen en het examen van Elia. Allen gingen begin mei dan ook aan de slag als industrieel schilder bij IRIS Anticorrosion.

Ondertussen volgde ook een tweede groep van twaalf de opleiding die georganiseerd wordt door Rising You en VDAB. Opnieuw slaagden alle jongens. Nu lopen ze stage bij drie bedrijven : Monnaie (Strépy), De Medts (Wijnegem) en Tris (Grobbendonk). Van de tweede twaalf kregen er vandaag al acht een IBO-contract aangeboden. De anderen begonnen hun stage later en komen ongetwijfeld ook terecht.

De eerste groep telde jongens uit Afghanistan, Egypte, Irak, Pakistan, Syrië en Tibet. In de tweede groep ook een Somaliër en twee Guineeërs. Ze zijn tussen 18 en 30 jaar. “Er is zelfs een Belgische jongen bij uit Oostmalle”, vertelt Benjamin Gérard van Rising You dat uitpakte met het concept om jonge, niet-begeleide vluchtelingen, die graag en goed kunnen klimmen, vanuit hun talenten en hobby naar werk te begeleiden. De VDAB pikte daarop in. Rising You en VDAB gaan nu verder op de ingeslagen weg en praten met andere werkgevers in andere sectoren. Zo o.m. Tec-ICT, Engie,…

Met het Zaventemse Tec-Ict start in september de selectie van een derde groep voor een opleiding ‘montage op hoogte’. In de cursus die begin oktober start zullen de kandidaten levenslijnen, kooiladders en valbeveiligingen leren installeren. Er lopen ook gesprekken met Proximus en met Engie. “Bij de laatste onderzoeken we de mogelijkheid om mensen op te leiden tot lijnmonteur om hoogspanningslijnen van mast naar mast te trekken.” Ook IRIS blijft betrokken in de opleiding tot industrieel schilder. IRIS Cleaning onderzoekt een traject voor glazenwassers.

“Het is onze ambitie om verschillende opleidingen gestalte te geven”, aldus Gérard, “maar het is uiteindelijk de markt die de richting zal bepalen.” In eerste instantie werd gekozen om in te pikken op bestaande opleidingen, toegankelijk voor jongeren met een lage scholingsgraad. “Daar zit ook de grootste maatschappelijke uitdaging.”

Van de kandidaten wordt een minimumkennis van het Nederlands vereist om te starten. De hele opleiding is immers in het Nederlands. Ook de examens. “Het is niet alsof het vanzelf gaat”, geeft Gérard toe. Buddysystemen, coaching en een zeer intensieve begeleiding zijn nodig. “Het is een hele uitdaging voor de kandidaten, maar hun motivatie en het groepsproces zorgen ervoor dat ze de taalbarrière overwinnen. Taal is immers een bepalende succesfactor bij hun maatschappelijke integratie. De multiple choice examens zijn trouwens ook voor geboren Nederlandstaligen moeilijk.”

Het onderdeel ‘schilderen’ geeft de VDAB in Schoten, ‘touwtechnieken’ gebeurt o.a. bij de brandweer van Brussel en Leuven en aan een Elia-mast in de buurt van Waver. Het is duidelijk dat mobiliteit een probleem kan zijn. Veel van deze jongeren komen uit Antwerpen, maar ook uit de opvangcentra van Lint, Kapellen en Woluwe. “Van de 24 zijn er drie met een rijbewijs, waarvan twee voorlopig. We leren hen het openbaar vervoer te gebruiken.”

Rising You diende een innovatieproject in bij VLAIO, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, om te onderzoeken hoe hindernissen naar het vinden van werk voor deze groep weggenomen kunnen worden en of partners met die talenten aan de slag kunnen. “We onderzoeken ook ons businessmodel.” De cvba rekent de selectie en opleiding van de jongeren door aan bedrijven die hen tewerkstellen. De VDAB komt voor een deel tussen vanuit haar reguliere werking. “We stomen hen klaar om onmiddellijk aan de slag te kunnen met alle nodige certificaten. Vergelijk het met hoe een interimkantoor werkt.”

Gérard beklemtoont graag de rol van de klimclub van de organisatie. Jongeren vanaf 12 jaar kunnen er terecht om te leren klimmen. “Op twee jaar tijd begeleidden we er 300 jongeren, ook meisjes. Dit is zeker geen exclusief gebeuren maar toch vooral een ontmoetingsplek waar jonge vluchtelingen de taal en attitudes meepikken.” Nur, een Somaliër uit de tweede groep stroomde trouwens door uit die klimclub. “Je moet minstens 18 zijn om op hoogte te werken.”


door Luc De Smet – Maintenance Magazine