Rijkswaterstaat kiest KWS voor renovatie Waalbrug in Nijmegen

KWS, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels, gaat de renovatie van de brug zo uitvoeren dat de vier huidige rijstroken zo veel mogelijk beschikbaar blijven voor personenauto’s en OV-bussen.

Trefwoorden: #Koninklijke VolkerWessels, #KWS, #Nijmegen, #renovatie, #Rijkswaterstaat, #Waalbrug

Lees verder

Nieuws

( Foto: Rijkswaterstaat )

ENGINEERINGNET.NL - KWS scoorde overall het beste op de verschillende selectiecriteria, waaronder het beperken van hinder. Daarvoor heeft de aannemer een plan uitgewerkt waarbij niet de minimaal gevraagde twee, maar de vier huidige rijstroken grotendeels beschikbaar blijven voor regulier verkeer.

Omdat de vier rijstroken alleen beschikbaar zijn voor personenauto’s en OV-bussen, verwachten Rijkswaterstaat en de gemeente Nijmegen nog steeds verkeershinder.

De Waalbrug is een belangrijke schakel voor zowel het lokale verkeer in Nijmegen als de regionale verbinding met Arnhem. Onderhoud aan een cruciale verbinding betekent onvermijdelijk verkeershinder. Gemeente Nijmegen en Rijkswaterstaat zetten daarom bereikbaarheidsmaatregelen in.

Rijkswaterstaat en gemeente Nijmegen werken samen aan een goede bereikbaarheid van Nijmegen. Renovatie van de 80 jaar oude Waalbrug is nodig om ook in de toekomst vlot en veilig verkeer over de brug mogelijk te houden. Rijkswaterstaat is eigenaar van de brug en verantwoordelijk voor de onderhoudswerkzaamheden.

De gemeente Nijmegen is als wegbeheerder verantwoordelijk voor het wegverkeer over de brug. Aannemer KWS gaat tijdens de renovatie onder andere het betonnen rijdek vervangen en de staalconstructie schilderen.

Daarnaast wordt in opdracht van de gemeente Nijmegen de busbaan omgebouwd tot een tweezijdig fietspad en de vormgeving zo veel mogelijk teruggebracht in de oorspronkelijke staat.

De renovatie van de Waalbrug duurt tot eind 2019.