VYNOVA blijft investeren in Tessenderlo

Momenteel bouwt de VYNOVA Group in Tessenderlo een nieuwe eenheid voor membraanelektrolyse van kaliumhydroxide en later wordt ook de capaciteit voor natriumhydroxide uitgebreid.

Trefwoorden: #chemie, #investeren, #kaliumhydroxide, #natriumhydroxide, #Tessenderlo, #uitbreiding, #VYNOVA

Lees verder

Techniek

( Foto: VYNOVA )

ENGINEERINGNET.BE - VYNOVA bevestigt dat de bouw van de nieuwe, geavanceerde eenheid voor membraanelektrolyse van kaliumhydroxide (KOH) in Tessenderlo volledig op schema ligt.

Het project zal volgens plan in het tweede kwartaal van 2018 worden voltooid. De nieuwe membraaninstallatie zal de bestaande kwikcelinstallatie vervangen.

Naast het KOH-conversieproject plant het bedrijf ook een aanzienlijke uitbreiding van de capaciteit voor natriumhydroxide (NaOH) op de site van Tessenderlo.

Deze uitbreiding zal ook bijkomende capaciteit creëren voor chloor (Cl2), die zal gebruikt worden voor de productie van ethyleendichloride (EDC). De voltooiing van het project wordt begin 2019 verwacht.


ACHTERGROND
VYNOVA Group is het chloorvinyl-platform van International Chemical Investors Group (ICIG). Met een netwerk van vijf productievestigingen in Europa en meer dan 1.200 medewerkers, realiseert het een jaaromzet van meer dan 850 miljoen euro.