WKO Duurzaamheid Award voor Fréderique Houben

Fréderique Houben van de Universiteit Utrecht, heeft de WKO Duurzaamheid Award 2017 gewonnen. Deze prijs ontving zij uit handen van voormalig minister Jacqueline Cramer.

Trefwoorden: #bodemenergie, #Fréderique Houben, #Gebruikersplatform Bodemenergie, #Universiteit Utrecht, #WKO, #WKO Duurzaamheid Award

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Stijlmeesters )

ENGINEERINGNET.NL - Fréderique Houben is taakgroephoofd en programmamanager Energie bij de universiteit. Mede dankzij haar inzet wordt het bodem­energie­systeem bij de Universiteit Utrecht straks een van de grote systemen in Nederland.

Het Gebruikersplatform Bodemenergie, de belangenbehartiger van eindgebruikers met een WKO-systeem, organiseerde de verkiezing voor de WKO Duurzaamheid Award voor het derde jaar op rij.

Met de prestigieuze award wil het Gebruikersplatform een WKO-eindgebruiker huldigen die uitzonderlijke inspanningen levert om een klimaatinstallatie met WKO te beheren en die zijn/haar ervaring en kennis bovendien intensief met anderen deelt. Naast een certificaat kreeg de winnaar, evenals de vier andere genomineerden, het eerste exemplaar van het Bodemenergie-schildje uitgereikt.

Met dit geëmailleerde schildje kunnen eindgebruikers, eenmaal aangebracht op hun gebouw, klanten, bezoekers of andere stakeholders tonen dat hun pand op duurzame bodemenergie functioneert.

Jacqueline Cramer, voormalig-minister van VROM, hoogleraar Duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht en ambassadeur circulaire economie: ‘Nederland maakt steeds meer gebruik maakt van aardwarmte en bodemenergie. De afgelopen 5 jaar is de warmteproductie uit bodemenergie met 80% toegenomen.’

De award-ceremonie vond plaats tijdens het jaarlijkse symposium van het Gebruikersplatform op het hoofdkantoor van verzekeraar a.s.r..


De ander genomineerden

  • Maurice van der Hoorn, eigenaar van Van der Hoorn Orchideeën
  • Adri Meijdam, beheerder WKO bij a.s.r. in Utrecht, afd. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)
  • Els Sonnemans, strategisch energie-adviseur bij het Radboudumc
  • Sebastiaan Lagendaal, hoofd Facilitaire Zaken & Veiligheid bij de Hermitage Amsterdam