Publieks- en juryprijs Supply Chain Award 2017 voor Pfizer

Pfizer heeft zowel de publieks- als de juryprijs van de Belgian Supply Chain Award in ontvangst genomen voor haar 'End-to-End In-Transit Visibility'-project.

Trefwoorden: #app, #applicatie, #geneesmiddelen, #Pfizer, #supply chain award, #transport

Lees verder

Techniek

( Foto: Pfizer )

ENGINEERINGNET.BE - Dit project omvat de ontwikkeling en implementatie van de TrackiT-applicatie. De innovatieve app levert een volledig en zo goed als realtime overzicht van de in omloop zijnde internationale zendingen van geneesmiddelen.

Pfizers wereldwijde toeleveringsnetwerk bestaat uit meer dan 60 interne productielocaties, 3 regionale Logistics Centers en meer dan 130 lokale distributiemagazijnen. Het omvat meer dan 25.000 stock keeping units voor patiënten in meer dan 175 landen.

Een dergelijk complex netwerk vergt een nauwgezette samenwerking: van het signaleren van aanvragen, de bevoorradingsplanning over de verschillende sites heen, tot de productieplanning op de sites zelf en de eigenlijke levering van de producten. Het overzicht houden van alle internationale zendingen, op elk moment, is daarbij een uitdaging, waar deze applicatie nu op inspeelt.

De organisatoren van de Supply Chain Award, VIB en PICS Belgium, willen met de prijs bedrijven aanmoedigen om meer te investeren in projecten die de efficiëntie van hun toeleveringsprocessen verbeteren.

Pfizer dingt als winnaar nu ook mee naar de European Award for Logistics Excellence, die op 7 juni 2018 uitgereikt wordt in Brussel.