Knauf start pilootproject rond transport via waterwegen

Knauf uit Wielsbeke startte een pilootproject om de rendabiliteit van palletvervoer over water te onderzoeken, als ecologisch alternatief voor het klassieke goederenvervoer over de weg.

Trefwoorden: #binnenvaart, #CO2, #CO2 uitstoot, #Knauf, #pilootproject, #vervoer over water, #vrachtvervoer

Lees verder

Techniek

( Foto: Knauf )

ENGINEERINGNET.BE - Het voorbije jaar hield Knauf alvast 14.000 vrachtwagens van de baan, goed voor een aanzienlijke reductie van de CO2-uitstoot.

Begin deze week vertrok in Wielsbeke een schip met gipsblokken met bestemming de Akenkaai in Brussel. Daarmee komt er vrachtwagen te pas aan het vervoer vanuit de productiesite in Wielsbeke tot de effectieve werf zelf.

Deze werfaanlevering kaderde in een pilootproject om de rendabiliteit te onderzoeken van palletvervoer van bouwmaterialen per binnenvaartschip.

Antoon Desmet, Head Internal Sales & Logistics bij Knauf-Isolava: “Het verschuiven van goederenvervoer, van de weg naar de waterweg, is de toekomst. Maar waar het vervoer van bulkgoederen en containers over water een trend is, is dat niet het geval voor palletvervoer.”

Vermoedelijk zullen de meeste producenten van bouwmaterialen palletvervoer per binnenvaart pas overwegen als de financiële gevolgen van de congestie van het wegverkeer nog groter worden.

Desmet: “In België liggen onze belangrijkste productiesites strategisch langs waterwegen. Dat is handig, maar natuurlijk zijn er ook investeringen nodig, aan de laad- en loskades, een kraan op het schip, een lift aan de kaaimuur… Door zo veel mogelijk gebruik te maken van de binnenvaart, willlen wij ons steentje bijdragen aan een ecologische toekomst.”

Ter vergelijking, een schip met een laadvermogen van 1.200 ton komt overeen met 50 vrachtwagens op de weg. Niet alleen de CO2-reductie speelt een rol, ook de sociale en maatschappelijke kosten kunnen met de binnenvaart fors beperkt worden.