• 20/01/2012
  • |     BB

Arcadis inspecteert waterkeringen en sluiscomplexen

Het ingenieursbureau Arcadis heeft van de Nederlandse Rijkswaterstaat opdracht gekregen om diverse sluiscomplexen op vaarwegcorridor Rotterdam-Antwerpen en in Noord Brabant te inspecteren.

Trefwoorden: #inspectie, #Rijkswaterstaat, #rink, #rotterdam, #sluis, #sluiscomplex, #waterkering

Lees verder

b2b

( Foto: Nijhuis )

ENGINEERINGNET.NL -- Onderdeel van de opdracht is het grootste binnenvaartsluizencomplex van Europa, de Volkeraksluizen. Voor alle complexen worden de risico’s voor het gebruik en de constructieve veiligheid geïnventariseerd.

De opdracht maakt deel uit van het programma Risico Inventarisatie Natte Kunstwerken, afgekort RINK. Voor Arcadis bedraagt opdracht circa 2 miljoen euro.

In het komende jaar en het eerste kwartaal van 2013 toetst het bureau het ontwerp van de sluizen aan de huidige normen en belastingen. Om de betrouwbaarheid, beschikbaarheid, onderhoudbaarheid en de veiligheid van de sluizen te analyseren wordt ook de staat van de objecten met inspecties in kaart gebracht.

Kennis van de toestand van de natte infrastructuur is van essentieel belang, niet alleen in normale bedrijfsvoeringssituaties, maar zeker ook in extreme omstandigheden.

Voorheen vonden de analyse en de inspectie onafhankelijk van elkaar plaats. Binnen het RINK-programma worden deze uitdrukkelijk met elkaar verbonden en vindt wederzijdse beïnvloeding plaats.