ENGIE sluit belangrijke contracten met Vlaams EnergieBedrijf

ENGIE heeft twee belangrijke contracten voor energielevering afgesloten met het Vlaams EnergieBedrijf (VEB). Die zullen goed zijn voor het gasverbruik van enkele honderden overheidsgebouwen.

Trefwoorden: #elektriciteit, #ENGIE, #gas, #gemeente, #overheidsdiensten, #VEB, #Vlaams Energiebedrijf

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - ENGIE heeft deze contracten binnengehaald na een aanbesteding die het VEB afgelopen september organiseerde. Via deze contracten bevoorraadt het VEB zich met elektriciteit en aardgas en levert die vervolgens aan de verschillende overheidsklanten.

Het eerste contract omvat de levering van aardgas aan meer dan 200 overheidsinstellingen in Vlaanderen voor een geraamd jaartotaal van 2.500 GWh, te leveren gedurende 3 jaar vanaf 1 januari 2018. Die hoeveelheid gas vertegenwoordigt 4% van het residentieel en tertiair verbruik van Vlaanderen, of anders gezegd het jaarverbruik van 107.000 gezinnen.

Het tweede contract omvat de levering van elektriciteit voor de gebouwen van meer dan 130 gemeenten en andere Vlaamse overheidsinstellingen voor een geraamd jaartotaal van minimaal 600 GWh, te leveren gedurende 2 jaar, vanaf 1 januari 2018. Die hoeveelheid energie vertegenwoordigt omgerekend het jaarverbruik van 171.000 gezinnen.


(logo: VEB)