• 06/12/2017

BIL organiseert de opleiding tot lasspecialist IWS - invitatie

De lasspecialist vervult een strategische functie binnen het bedrijf om de laswerkzaamheden in goede banen te leiden. Een gedegen opleiding tot lascoördinator is de sleutel tot welslagen!

Trefwoorden: #BIL, #lassen, #lasspecialist, #opleiding

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Steeds meer verwijzen Europese en internationale normen naar de norm EN ISO 14731 (Lascoördinatie - taken en verantwoordelijkheden).

Telkens wordt lascoördinatiepersoneel geëist, op verschillende niveaus, denken we maar aan de normen EN 1090 (vervaardigen van staal- en aluminiumconstructies), EN 15085 (spoorwegtoepassingen), ISO 24394 (lucht- en ruimtevaarttoepassingen), EN ISO 3834 (kwaliteitseisen voor smeltlassen van metalen) ….

De internationale lasspecialist IWS (International Welding Specialist) vervult hierbij een strategische functie binnen het bedrijf als verbindende schakel tussen lasingenieur en lasser.

Het BIL (Belgisch Instituut voor Lastechniek) organiseert een nieuwe opleidingscyclus tot lasspecialist.

De opleiding loopt over een periode van 1 jaar met een frequentie van 1 lesdag per week. Ze start op 8 januari 2018 en eindigt in december 2018.
De lessen gaan door op maandagen van 11u00 tot 17u30 in de BIL-lokalen te Neder-over-Heembeek.
De opleiding vormt een basiscursus voor lascoördinatie op alle niveaus: lasprocessen, materiaalkunde, constructie/ontwerp en kwaliteitsborging.

Het praktijkgedeelte omvat praktijklessen, demonstraties en bedrijfsbezoeken.
De opleiding wordt gegeven in het Nederlands.

Na het succesvol afleggen van de schriftelijke examens zal de cursist het internationaal erkende diploma IWS ontvangen.


Klik hier voor meer informatie over deze opleiding.

Voor meer informatie:
Hilde Moens, Training Manager Operational
hilde.moens@bil-ibs.be
Tel. +32 (0)2 260 11 70Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.