BOGE neemt intelligente fabriek in gebruik

Om altijd een kwalitatief foutloze productie mogelijk te maken heeft BOGE Kompressoren ongeveer 2 miljoen euro geïnvesteerd in een intelligente productiefaciliteit in het Duitse Bielefeld.

Trefwoorden: #BOGE, #BOGE Kompressoren, #compressor, #investering, #productie, #productiefaciliteit, #smart factory

Lees verder

Techniek

( Foto: BOGE Kompressoren )

ENGINEERINGNET.BE - Op de productiefaciliteit (2.000 m²) is nu een productielijn in bedrijf genomen die component, techniek en mens met elkaar verbindt.

Thorsten Meier, directeur bij BOGE: "Om de productie en montage van ons innovatieve machineconcept eenvoudig en veilig te organiseren, hebben wij toekomstgerichte productietechnologie aangepast aan onze eisen."

Als voorbeeld voor de intelligente fabriek diende de SmartFactoryOWL in Lemgo. De daar geïnstalleerde prototypes werden getest en geschikte processen voor de serieproductie verder ontwikkeld.

Een combinatie van digitalisatie, automatisering en handwerk is de oplossing om de turbocompressoren zowel in vele varianten alsook procesveilig te produceren en dat ongeacht de ervaring van werknemers.

Een gedigitaliseerd assistentiesysteem maakt een snelle integratie en ergonomische uitvoering mogelijk, ook van complexe arbeidshandelingen. De componenten "kennen" hun eigenschappen en de eisen bij de productie.

Zo creëert alleen de componentcodering een projectie van de werkinstructies en montage-informatie, die direct binnen het gezichtsveld van de werknemers verschijnen. Pick-to-Light vergemakkelijkt de montage van de benodigde onderdelen, die via een modulaire toolbox ter beschikking staan.

Door de verbinding met het ERP-systeem stelt elke procestechnologie automatisch de relevante parameters in die specifiek zijn voor de toolbox. Het intelligente productieconcept maakt volledige traceerbaarheid mogelijk van relevante waarden per compressor.

Een Andon-bord geeft op elk moment informatie omtrent de actuele status van de productielijnen. De Smart Factory is voortdurend in ontwikkeling. Bovendien moet het productieprincipe in de toekomst ook worden overgedragen op andere series.