Van Oord voltooit uitbreiding grootste Taiwanese haven

Van Oord heeft de uitbreiding van de haven van Kaohsiung in Taiwan 8 maanden sneller dan voorzien voltooid. Taiwan International Ports Corporation (TIPC) gunde de opdracht in 2015.

Trefwoorden: #haven, #Kaohsiung, #landwinning, #sleephopperzuiger, #Taiwan, #uitbreiding, #Van Oord

Lees verder

Techniek

( Foto: Van Oord )

ENGINEERINGNET.NL - In minder dan twee jaar tijd hebben sleephopperzuigers 250 hectare nieuw land voor Kaohsiung Intercontinental Container Center Phase II gecreëerd.

Martin Meijers, area manager bij Van Oord: ‘Het project kon zo snel en succesvol worden afgerond dankzij het feit dat het juiste materieel op het juiste moment beschikbaar was en dankzij de uitstekende samenwerking binnen het internationale projectteam.’

Op het gewonnen land komt een groot aantal terminals en werven, waarvan sommige geschikt zijn voor containerschepen van 22.000 TEU.

De haven van Kaohsiung is de grootste haven van Taiwan. Elke dag verwerkt de haven ongeveer 150 schepen, en ieder jaar worden ruim tien miljoen containers overgeslagen.

Door deze uitbreiding kan de haven ook in de toekomst blijven groeien. Bovendien wordt de positie van Kaohsiung als maritieme toegangspoort tot Taiwan hierdoor versterkt.