• 24/01/2012

Sytronix DFEn 5000 van Rexroth - persbericht

Druk- en debietcontrole d.m.v. variabel toerental. Closed-Loop control voor een energie-efficiënte systeemoplossing.

Lees verder

Productnieuws

De Rexroth Sytronix pompaandrijving met variabel toerental bestaat uit een uitgebreid modulair systeem van pompen, regelaars, motoren en software.

Afhankelijk van machinecyclus en configuratie kan deze pompaandrijving met variabel toerental het energieverbruik bij de meest uiteenlopende toepassingen met 30 tot 80 procent verminderen.

Het pompsysteem Sytronix DFEn 5000 met variabel toerental maakt deel uit van deze productfamilie. Het systeem is gebaseerd op het beproefde DFE druk- en debietregelsysteem.

In combinatie met een frequentieomvormer biedt het systeem een dynamische en zeer voordelige oplossing voor het regelen van druk- en oliedebiet.

Het closed-loop besturingsysteem Sytronix DFEn 5000 bestaat uit een demonteerbare axiale plunjerpomp aangedreven door een standaard asynchrone motor met frequentieomvormer. De digitale on-board elektronica berekent het optimale toerental voor het volledige aandrijfsysteem.

Terugregeling van het variabel volume verlaagt het debiet en reduceert de motorbelasting. Het optimale toerental voor het handhaven van de werkdruk ligt tussen 300 en 400 t/min, afhankelijk van de druk. Bij cyclisch werkende machines kan een teach-in proces worden gebruikt om het systeem net vóór een debiettoename tijdig op snelheid te brengen.

Bij niet-cyclische machines kan, op het ogenblik dat een groter debiet wordt gevraagd, het toerental kort vooraf tot het noodzakelijk minimum worden verhoogd door het sluiten van een elektrisch contact. Neem bijvoorbeeld het geval van een ladingwijziging.

Op die manier is de volledige dynamiek van de regelpomp beschikbaar indien nodig. Het besturingssysteem is verkrijgbaar in de series A4 en A10 waardoor het voor vele toepassingen bruikbaar is, ook bij montage achteraf.


ACHTERGROND:
Bosch Rexroth AG

is een van de wereldwijd toonaangevende specialisten op het gebied van aandrijf- en besturingstechnologie. Voor meer dan 500.000 klanten ontstaan onder het merk Rexroth oplossingen op maat voor het aandrijven, besturen en verplaatsen van machines en installaties.

Bosch Rexroth is partner voor de uitrusting van installaties en fabrieksautomatisering, voor zowel mobiele werktuigmachines als het gebruik van regeneratieve energie. De onderneming brengt de vereisten en bijzonderheden voor de diverse markten in kaart. Als The Drive & Control Company ontwikkelt, produceert en verkoopt Bosch Rexroth zijn componenten en systemen in meer dan 80 landen.

De onderneming van de Bosch Groep realiseerde in 2010 met 34.900 medewerkers een omzet van ca. 5,1 mld. euro.
Meer informatie op: www.boschrexroth.com

Bosch Rexroth België
is sinds januari 2004 in Brussel (Anderlecht) gevestigd. Het bedrijf biedt - ondersteund door lokale experts - het volledige productgamma – van mobiele hydraulica over elektronische besturingen tot assemblagetechnologie, Alles uit één hand.
Voor meer informatie: www.boschrexroth.be

De Bosch Groep
is een wereldwijd toonaangevende leverancier van technologie en diensten. In het boekjaar 2010 werd door circa 285.000 medewerkers in de sectoren automobieltechnologie, industriële technologie, verbruiksgoederen en bouwtechnologie een omzet gerealiseerd van 47,3 miljard euro.

De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en meer dan 350 dochterondernemingen en vestigingen in meer dan 60 landen. Samen met de distributiepartners is Bosch in ongeveer 150 landen vertegenwoordigd.

Dit wereldwijde netwerk voor ontwikkeling, fabricage en distributie is de voorwaarde voor verdere groei. In 2010 gaf Bosch 3,8 miljard euro uit aan onderzoek en ontwikkeling en werden wereldwijd ruim 3800 patenten aangevraagd.

Met al zijn producten en diensten verhoogt Bosch de levenskwaliteit van mensen door innovatieve en nuttige oplossingen.
Bezoek voor meer informatie: www.bosch.be

Meer informatie:
Bosch Rexroth België n.v.
H. Genessestraat 1
B-1070 Brussel
Tel.: +32 2 525-5765
www.boschrexroth.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Outsource
www.outsource.be



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.