Havenbedrijf Antwerpen kiest Descartes voor elektronische communicatie

Port of Antwerp heeft na een openbare aanbesteding gekozen voor Descartes voor de voortzetting van de huidige activiteiten op het gebied van elektronische communicatiediensten.

Trefwoorden: #Descartes, #elektronische communicatie, #havenbedrijf Antwerpen, #Haven van Antwerpen, #logistiek, #Port of Antwerp

Lees verder

Techniek

( Foto: © Havenbedrijf Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - Het platform van Descartes helpt bedrijven in de haven van Antwerpen om goederen sneller te verschepen.

De oplossing ondersteunt de uitwisseling van elektronische data en documenten tussen havenautoriteiten, vrachtvervoerders, verladers, zeevervoerders, expediteurs, terminal operators en andere gerelateerde bedrijven en overheidsinstellingen.

Het aangeboden platform is ’s werelds meest uitgebreide logistieke communicatienetwerk voor realtime multimodale uitwisseling van elektronische gegevens. Dit netwerk stelt het Havenbedrijf en de bedrijven in de haven in staat om hun elektronische communicatie te stroomlijnen.

Bedrijven die dit platform gebruiken, communiceren naadloos met klanten, handelspartners en overheden, en benutten de netwerkgebaseerde oplossingen optimaal.

Descartes biedt daarnaast ook Web oplossingen voor de aangifte van gevaarlijke goederen bij het Havenbedrijf en voor het doorsturen van de summiere aangifte naar de douane.