Charcot Stichting voorziet 300.000 euro voor MS-onderzoek

De Charcot Stichting voorziet dit jaar 50% meer werkingsmiddelen voor het MS-onderzoek. Ze blijven hiermee investeren in onderzoek met praktische resultaten en progressieve MS.

Trefwoorden: #Charcot Stichting, #MS, #Multiple Sclerose, #onderzoek, #progressieve MS, #subsidie

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De stichting helpt met 300.000 euro (200.000 euro in 2017) acht topteams in hun onderzoek naar Multiple Sclerose.De taak van deze teams is de kennis in deze neurologische ziekte en de behandeling ervan aantoonbaar te verbeteren.

België levert reeds jaren hierin uitstekend werk. Deze uitmuntendheid is te herleiden enerzijds aan de blijvende ondersteuning van het Charcot Fonds (sinds 1987), maar ook dankzij de expertise van de wetenschappelijke jury.

Voorzitter van de Charcot Stichting, Prof. Dr. C. Sindic: “De jury heeft oog voor onderzoek dat kan resulteren in zeer praktische resultaten. Daarnaast blijven we fundamenteel onderzoek (dat het mechanisme achter MS wil doorgronden) ondersteunen en zet het volop in op nieuwe behandelingsmethoden, zoals bijvoorbeeld dendritische celtherapie.“

De Jury van het Charcot Fonds 2018 wil benadrukken dat de Charcot Stichting meer is dan de financiële steun achter te onderzoeksteams maar de referentie in het MS-onderzoek in België.

Dit doen ze door eveneens te investeren in jonge onderzoekers via de Charcot Fellowship en met doelstelling om neurologen en artsen te sensibiliseren, patiënten objectief te informeren, en het BELTRIMS (het patiëntenregister voor MS in België) te ondersteunen.


De jury van het Charcot Fonds 2018 bestaat uit:

  • Prof. Dr. Christian Sindic (Voorzitter)
  • Dr. Pierrette Seeldrayers (Voorzitster)
  • Prof. Dr. Alex Michotte, hoogleraar Neuroanatomie aan de Faculteit Geneeskunde van de VUB. Afdelingshoofd Kliniek Neurologie en Anatomo-Pathologie van UZ Brussel.
  • Prof. Dr. Alain Maertens de Noordhout, afdelingshoofd Neurologie van CHR Citadelle Liège
  • Prof. Dr. Gilles Defer, hoofd van de afdeling neurologie, CHU de la Côte de Nacre, Caen, Frankrijk.
  • Prof. Juan Antonio Garcia Merino, hoogleraar Neurologie Universidad Autonoma, Madrid, Spanje