Vijfde recordjaar op rij voor Antwerpse haven

De Antwerpse haven boekte vorig jaar alweer een recordoverslag. Het afgelopen jaar werden 223.606.610 ton goederen behandeld, een stijging van 4,4% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Trefwoorden: #Antwerpen, #Antwerpse haven, #haven, #havenbedrijf Antwerpen, #jaarresultaat, #logistiek

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Nagenoeg alle sectoren leverden een uitstekend jaarrapport af.

Containers gingen er in tonnage met +4,3% op vooruit (123 miljoen ton), vloeibaar massagoed, zoals aardoliederivaten, dikte verder aan met +5,7% (73,1 miljoen ton), conventioneel stukgoed, zoals staal, ging er met +4,8% (10,3 miljoen ton) op vooruit en ro/ro sloot het lijstje van groeiers af met +10,5% (5,1 miljoen ton).

Enkel het droog massagoed, zoals kolen en ertsen, bleef in de tabellen achterop en liet een daling van -3,7% (12,2 miljoen ton) optekenen.

Jacques Vandermeiren, CEO van het Havenbedrijf Antwerpen: “Een jaar afsluiten met zulke mooie groeicijfers geeft vertrouwen voor de toekomst. Ook onze bedrijven geloven onverminderd in de troeven en sterktes van Antwerpen, getuigen de talrijke investeringen die we in 2017 mochten verwelkomen.

In 2018 willen we verder borduren op het elan van het afgelopen jaar. Dat betekent dat we de wereld als schaal nemen voor onze beslissingen, waarbij het maximaal faciliteren van onze klanten het uitgangspunt is.”


(bron en foto: Havenbedrijf Antwerpen)