Sweco sluit zich aan bij sloopbeheerorganisatie Tracimat

Sinds januari 2018 is Sweco Belgium aangesloten bij Tracimat vzw. Daardoor is het bedrijf erkend voor het opstellen van sloopopvolgingsplannen voor alle types bouw- en infrastructuurwerken.

Trefwoorden: #afval, #puin, #recyclage, #recycleren, #sloopbeheerorganisatie, #slopen, #Sweco, #Tracimat

Lees verder

Techniek

( Foto: martyhaas / 123RF Stockfoto )

ENGINEERINGNET.BE - Sweco heeft in Vlaanderen ruime ervaring in projecten waar de maximale reductie en beheersing van de milieu-impact voorop staan. Vanuit de, vaak complexe en steeds evoluerende, milieuregelgeving leveren hun adviseurs maatwerk.

Bovendien kan het bedrijf dankzij haar internationale organisatie en grensoverschrijdende kennisplatformen vlot inspelen op nieuwe ontwikkelingen. De milieu- en bodemspecialisten, erkende deskundigen in milieueffectrapportage, en experts uit andere disciplines denken bij ieder ontwikkelingsproces steeds mee.

Vanaf 24 augustus 2018 treedt er een nieuw acceptatie- en verwerkingsbeleid in werking bij de producenten van gerecycleerde granulaten. Dan moet bij acceptatie en verwerking een onderscheid gemaakt worden tussen puin met een laagmilieurisico-profiel (LMRP) en puin met een hoogmilieurisico-profiel (HMRP).

Voor projecten waarbij de opbraak-, sloop- of renovatiewerken (deels) plaatsvinden na dez datum, zal een sloopopvolgingsplan, conformverklaring en verwerkingstoelating noodzakelijk zijn om de vrijgekomen materiaalstromen bij een breekinstallatie te aanvaarden als LMRP-puin.

Dat plan omvat een oplijsting van alle gevaarlijke en niet-gevaarlijke afvalstoffen die vrijkomen bij de geplande opbraak- en afbraakwerken en specifieke aandachtspunten en uitvoeringsbepaling voor de werken.


Tracimat vzw is een sloopbeheerorganisatie en een initiatief van de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB), de Confederatie van Aannemers van Sloop- en Ontmantelingswerken (CASO), de Federatie van Producenten van Recycling Granulaten (FPRG) en de Organisatie van Raadgevende Ingenieurs- en consultancybedrijven (ORI).