• 21/03/2018

Endress+Hauser stelt eerste zelfkalibrerende temperatuursensor voor - uitnodiging

Op stand B1070 van Endress+Hauser op de Pumps & Valves / Maintenance beurs in Antwerpen kan u de eerste zelfkalibrerende temperatuursensor iTHERM TrustSens ontdekken.

Trefwoorden: #Endress+Hauser, #kalibreren, #sensoren, #temperatuursensor, #zelfkalibrerende temperatuursensor

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De gloednieuwe iTHERM Trustsens met Heartbeat Technology is de eerste temperatuursensor op de markt die zichzelf kalibreert en een geldig kalibratie-certificaat aflevert. De eerste versie van Trustsens is perfect voor gebruik in sterilisatieprocessen in de voedings- en farmaceutische industrie.

In 2007 is de R&D-afdeling van Endress+Hauser een project begonnen in samenwerking met de Technische Universiteit van Ilmenau (Duitsland). Er waren al een aantal pogingen gedaan door sensor- producenten maar een echte zelfkalibrerende thermometer was nog nooit ontworpen. Het kalibratie- proces is een soort van keten waarin alle schakels strak gekoppeld moeten worden. In eerdere pogingen was er altijd een ontbrekende schakel waardoor de traceerbaarheid niet aantoonbaar was.

Traceerbaarheid en kalibratieproces
De kalibratie van een temperatuuropnemer vindt plaats in de fabriek van Endress+Hauser. De te kalibreren sensor wordt in een thermisch blok met een referentie—sensor geïnstalleerd (schakel #1). Deze sensor is nauwkeuriger dan de te kalibreren sensor. De referentiemeter wordt jaarlijks gekali- breerd door een geaccrediteerde nationale laboratoria (schakel#2). Hiervoor wordt een nog nauw- keurigere sensor gebruikt.

De sensor die in de laboratoria gebruikt worden, moeten ook gekalibreerd worden volgens de
Internationale Temperature Scale of 1990, genaamd ITS-90 (schakel#3)

Om met zekerheid te kunnen zeggen dat een temperatuursensor gekalibreerd is, zijn de drie be- schreven stappen nodig. Documentatie zorgt voor de aantoonbaarheid en traceerbaarheid van het hele proces.

Voordelen iTHERM Trustsens

  • Maximale procesveiligheid dankzij van zelfkalibratie en Heartbeat Technology
  • Geen productiestilstand dankzij een volledig geautomatiseerde en traceerbare inline zelfkalibratie
  • Volledig geautomatiseerde audit-proof documentatie
  • Hoogste meetnauwkeurigheid door mogelijkheid tot aanpassen van de nauwkeurigheid

Voor meer informatie:
Endress+Hauser nv/sa
Rue Carlistraat 17-19 - B-1140 Bruxelles - Brussel
Tel: +32 (0)2 248 06 00 - info@be.endress.com - www.be.endress.com

 Lees méér over: Endress+HauserBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.