Carrefour België lanceert de eerste automatische Food drive

Dit nieuwe afhaalpunt bestaat uit een muur van metalen kastjes, waarvan een deel gekoeld is, om zowel droge voeding als verse producten in te bewaren totdat klanten de boodschappen ophalen.

Trefwoorden: #afhaalpunt, #Carrefour België, #Food drive, #Hypermarkt Carrefour, #Mont-Saint-Jean, #online bestellen

Lees verder

Techniek

( Foto: Carrefour België )

ENGINEERINGNET.BE - Carrefour België heeft de vestiging in de Waalse stad Mont-Saint-Jean tijdelijk gesloten vanwege een verbouwing.

Klanten kunnen nu hun boodschappen via de webshop bestellen, waar 17.500 producten te koop zijn, en vervolgens in de Food drive ophalen. Het afhaalpunt is volledig geautomatiseerd en zeven dagen per week geopend.

Zodra de bestelling is geregistreerd, wordt ze voorbereid en (afhankelijk of ze alleen uit droge voeding of verse producten, of een combinatie ervan bestaat) in een of meerdere kastjes van de automatische drive geplaatst.

Wanneer de klant de bestelling tijdens het gekozen tijdslot komt afhalen, identificeert hij of zij zich met de code die per sms is verstuurd. Vervolgens scant de klant de QR-code die op het scherm verschijnt. Zodra de bestelling is betaald, worden de deuren van de kastjes geopend en vertrekt de klant met de boodschappen.

De geautomatiseerde drive is speciaal ontworpen door de koelspecialist die hun winkels gewoonlijk uitrust. De ‘muur’ van kastjes kan door een vrachtwagen dichter bij de klant worden geplaatst.

De supermarktketen telt vandaag 193 drive afhaalpunten en heeft de intentie er dit jaar nog meer dan 50 te openen.