Howest haalt 1 miljoen euro TETRA-subsidies binnen

De Vlaamse regering heeft onlangs 5 van de 8 voorgestelde praktijkgerichte TETRA-onderzoeksprojecten van Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) aanvaard.

Trefwoorden: #hogeschool, #Howest, #onderzoeksproject, #opleiding, #TETRA, #Vlaamse Regering

Lees verder

Opleiding

( Foto: screen vlaio.be )

ENGINEERINGNET.BE - De goedgekeurde projecten zijn samen goed voor een subsidie van ongeveer 1 miljoen euro.

TETRA*-projecten worden gesubsidieerd door de Vlaamse overheid en beogen het toegankelijk maken van kennis uit het hoger onderwijs voor ruime groepen ondernemingen (kmo’s) en/of social profit organisaties.

Het gaat telkens om kennis over nieuwe technologieën, kennis door recent afgewerkt onderzoek of bestaande kennis uit een ander domein of sector die overgedragen wordt. Op die manier ontstaan meteen bruikbare concepten, diensten, producten die een antwoord bieden op bestaande noden of nieuwe marktopportuniteiten bieden.

Howest slaagde erin om maar liefst vijf van de acht ingediende voorstellen goedgekeurd te krijgen. In heel Vlaanderen werden 22 van de 55 ingediende projecten goedgekeurd (40%).

Dankzij deze extra TETRA-onderzoeksmiddelen kan de hogeschool nu nog sterker in interactie te gaan met bedrijven en organisaties. Op die manier kan de hogeschool nog sneller en beter de noden van en opportuniteiten voor het werkveld identificeren en hier een antwoord op bieden.


Dit zijn de goedgekeurde projecten:

  1. ‘Allergeniciteit van voeding: tips en tricks voor allergenenmanagement’, opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie
  2. ‘Machine Learning in de Cloud’, opleiding New Media and Communication Technology
  3. ‘Human Centric Lighting: Mogelijkheden benutten of passief afwachten?’, opleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen
  4. ‘MAKERHEALTH: Het faciliteren van frugal innovatie met en voor zorgprofessionals door middel van medical fablab technieken’, opleidingen Industrieel Productontwerpen, Ergotherapie en Verpleegkunde
  5. ‘Immersive Training’, opleiding Digital Arts and Entertainment

* TETRA is de afkorting voor TEchnology TRAnsfer