Zwitserse Bertschi investeert in Antwerpse haven

Het Zwitserse Bertschi heeft de haven van Antwerpen gekozen als Europese draaischijf voor de uitbouw van een nieuwe plastic hub (25.000 m²) op de Antwerp Zomerweg Terminal (AZT).

Trefwoorden: #Antwerpen, #Antwerpse haven, #Antwerp Zomerweg Terminal, #Bertschi, #containers, #hub, #logistiek, #plastics hub, #polymeren, #Zwitserland

Lees verder

Techniek

( Foto: Bertschi )

ENGINEERINGNET.BE - Bertschi verwierf afgelopen zomer de concessie aan de railterminal Zomerweg, waar het bedrijf van start ging met de bouw van een plastic hub zodat begin dit jaar de eerste containers al behandeld konden worden.

Een belangrijke surplus die het bedrijf op deze hub te bieden heeft, zijn diensten zoals transshipment, opslag en distributie van polymeren. Naast een opslagruimte voor containers (capaciteit van 20.000 ton) werd geïnvesteerd in twee platformen voor het lossen van de 20 voet- en 40 voet-zeecontainers in 30 voet-landcontainers.

Deze containers dienen als opslagunit voor de producten op de terminal zelf, om vervolgens gedistribueerd te worden over heel Europa via hun intermodale netwerk.

Hans-Jörg Bertschi, CEO en voorzitter van de Bertschi-groep: “Door zeecontainers met plastics in de haven van Antwerpen te ontvangen, ze over te hevelen en te stockeren in landcontainers om ze vervolgens te vervoeren naar hun eindbestemming, kunnen wij onze klanten een all-in-one oplossing aanbieden.”

De hele area van de Antwerp Zomerweg Termina (AZT), waar ook een spoorterminal bij zit, is ideaal gelegen naast de bestaande Bertschi-faciliteit in de haven van Antwerpen.

De logistieke dienstverlener wil deze 80.000 m² de eerstvolgende jaren verder ontwikkelen tot een trimodale chemische logistieke hub met zee- en spoorconnecties.