ISO 50001-certificaat Havenbedrijf Antwerpen werd verlengd

Havenbedrijf Antwerpen wil omschakelen naar een circulaire en koolstofarme economie. Door hun duurzaam energiebeleid ontving het voor de tweede keer op rij het ISO 50001-certificaat.

Trefwoorden: #CO2, #CO2-uitstoot, #duurzaam energiebeleid, #duurzaamheid, #Havenbedrijf Antwerpen, #ISO 50001, #ISO 50001-certificaat, #logistiek

Lees verder

Techniek

( Foto: Havenbedrijf Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - Deze internationaal erkende norm voor duurzaam energiemanagement is een erkenning voor de continue inspanningen die het Havenbedrijf op dit vlak levert. Ook voor de komende drie jaar werd een plan opgesteld om volop in te zetten op energie-efficiëntie en andere bedrijven binnen het havenplatform te inspireren dit ook te doen.

Het Havenbedrijf was in 2015, bij het behalen van het eerste ISO 50001-certificaat, het allereerste bedrijf in zijn soort dat deze norm achter zijn naam kon schrijven. Voor de driejarige ISO-cyclus 2015 t/m 2017 behaalde het Havenbedrijf nu opnieuw een ISO-50001 certificaat, dat door certificeringsinstelling DNV-GL officieel werd overhandigd aan Greet Bernaers, Directeur Infrastructuur van het Havenbedrijf.

Günther Willems, Operations Manager Belgium DNV GL: “Het Havenbedrijf Antwerpen beschikt over een systeem wat een goed inzicht geeft in de huidige prestaties om van daaruit de nodige maatregelen te treffen om emissies en CO2 besparingen te realiseren.”

Voor de volgende driejarige periode werd een nieuwe energiebeleidsverklaring opgesteld. De ambitie is het verder verbeteren van de energie-efficiëntie van de eigen gebouwen en installaties om zo de bedrijfsinterne CO2 uitstoot met 10% te verminderen (t.o.v. 2016).

Daarnaast zal de CO2 uitstoot van de eigen vloot tegen eind 2020 worden gereduceerd met ongeveer 5% per sleeptaak. Er werd een energieteam aangesteld dat verantwoordelijk is voor het uitvoeren van het energiemanagement.