Coca-Cola investeert 13,7 miljoen euro in Antwerpse vestiging

Er komt een tweede automatisch hoogbouwmagazijn bij van twaalf verdiepingen hoog, met een capaciteit van 9.400 extra paletten drankverpakkingen, wat gelijk is aan 360 geladen vrachtwagens.

Trefwoorden: #Antwerpen, #automatisch, #Coca-Cola European Partners, #frisdrank, #hoogbouwmagazijn, #investering, #losruimte, #ontvangsthal, #paletten, #stockagehal

Lees verder

Techniek

( Foto: Coca-Cola European Partners )

ENGINEERINGNET.BE - De productie- en distributievestiging van Coca-Cola European Partners in Antwerpen is een van de zeven vestigingen die het bedrijf in België heeft.

Jaarlijks wordt er 413 miljoen liter frisdrank geproduceerd, in zowel PET- als glasverpakkingen, goed voor 21.000 gestockeerde paletten in het hoogbouwmagazijn.

Die capaciteit wordt nu uitgebreid, om nog beter aan de wens van klanten te voldoen die op zoek zijn naar een gevarieerd drankenportfolio, geleverd op verschillende typen paletten. Het huidige automatische hoogmagazijn kon technisch enkel standaard paletten stockeren.

Daarnaast werd een aanzienlijk deel van de dranken tot nu toe bij externe partijen gestockeerd, wegens gebrek aan ruimte, wat nu niet meer nodig zal zijn. Dit zal naar schatting jaarlijks 50.000 km aan transport zal besparen en 43 ton CO2.

In januari 2019 starten de werken, met de bedoeling om ze af te ronden tegen maart 2020. De nieuwe financiële injectie van 13,7 miljoen euro komt bovenop een andere investering van 2,8 miljoen euro eind vorig jaar in dezelfde site, om half paletten te kunnen produceren en te leveren aan de detailhandel.

Guy Vansant, Directeur Logistiek in Antwerpen (foto): “Dat betekent in totaal een extra stockagehal voor ruim 30.000 paletten, die net als het bestaande hoogbouwmagazijn met een systeem zal werken die automatisch de producten met de kortste houdbaarheidsdatum uit het magazijn zal halen met automatische kranen."

"Op die manier kunnen we efficiënter en sneller leveren aan onze regionale klanten. Ook de ontvangsthal zal met een extra 1.500 m² worden uitgebreid en er komt een nieuwe luifel met losruimte voor drie extra vrachtwagens.”

Deze investeringen in Antwerpen zorgen ervoor dat de 400 werknemers de brede waaier aan producten die daar worden gebotteld efficiënter kunnen stockeren en leveren bij de klanten.