• 09/02/2012

Barco verwerft patient bedside terminal provider JAOtech

Barco verbreedt gamma met point-of-care toepassingen via strategische overname.

Trefwoorden: #barco, #emr, #his, #jaotech, #patient entertainment

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET.BE -- Barco kondigt aan dat een overeenkomst werd ondertekend voor de overname van JAOtech (Verenigd Koninkrijk), een vooraanstaand producent van patient entertainment en point-of-care terminals voor hospitalen.

JAOtech ontwerpt en produceert medische bedside Smart Terminals, en diverse ergonomische installatietoepassingen en accessoires, zoals medische keyboards, armen en muurdozen. De geavanceerde terminals zijn volledig gebruikersspecifiek instelbaar en bieden tevens een reeks modulaire opties, zoals barcode scanners, smart card en RFID readers.

Door middel van de gespecialiseerde software drivers kunnen partners de systeemtoepassing vlot integreren in het informatiesysteem van het ziekenhuis (HIS) waardoor het verzorgend personeel steeds toegang heeft tot de EMR (elektronisch opgeslagen medische gegevens) en andere vitale informatie over de patiënt.

De patiënten beschikken op hun beurt over een reeks informatieve en entertainmenttoepassingen zoals TV, radio, en toegang tot internet en e-mail.

Piet Candeel, Senior Vice President van Barco en General Manager van Barco's Healthcare divisie: “Deze overname kadert in onze langetermijnvisie die erop gericht is actief te zijn in een aanzienlijk aantal healthcare segmenten.”

“Vandaag is Barco marktleider op het gebied van mammografiedisplays, diagnostische beeldvorming en modality imaging. Met de overname van JAOtech versterken wij onze positie van marktleider in de healthcare visualization sector. De JAOtech terminals stellen ons in de mogelijkheid om een vooraanstaande plaats in te nemen in het patient point-of-care (POC) segment.”

Warren Kressinger-Dunn, CEO van JAOtech stelt dan weer dat men “overal ter wereld in hospitalen het enorme potentieel van patient bedside entertainment- en communicatiesystemen begint te ontdekken. Het feit dat Barco marktleider is in de healthcare imaging sector, zal ons zeker in staat stellen de markt dieper te penetreren en een van de wereldspelers te worden in de healthcare branche.”

De hoofdzetel van JAOtech bevindt zich in Surrey (Verenigd Koninkrijk). Daarnaast heeft de onderneming kantoren in Taipei City (Taiwan), Amsterdam (Nederland), Connecticut (Verenigde Staten) en Saarbrücken (Duitsland). JAOtech stelt ongeveer 50 mensen tewerk en zette in 2011 een omzet neer van ongeveer 19 miljoen euro. De totale prijs voor de overname bedroeg minder dan het jaarlijkse omzetcijfer.


(KV) (foto JAOtech: Warren Kressinger-Dunn, CEO van JAOtech)