Partners Brussels Airport versterken samenwerking op milieugebied

Belgocontrol, Brussels Airport Company, Brussels Airlines, TUI fly en DHL Express gaan samen initiatieven nemen om de milieu-impact van de luchtvaartactiviteiten verder te beperken.

Trefwoorden: #ACI Europe, #Belgocontrol, #Brussels Airlines, #Brussels Airport Company, #CEM, #collaborative environmental management, #DHL Express, #Eurocontrol, #milieu, #milieumaatregelen, #TUI fly

Lees verder

Nieuws

( Foto: Belgocontrol )

ENGINEERINGNET.BE - Eurocontrol en ACI Europe, de vereniging van luchthavens, steunen en erkennen dit initiatief voor collaboratief milieumanagement op Brussels Airport.

Met de ondertekening van de overeenkomst formaliseren de vijf partners hun reeds lange samenwerking rond milieu. Door de krachten te bundelen en alle inspanningen voor het milieu op elkaar af te stemmen, willen de partners de projecten versnellen en meer bereiken op het gebied van CO2- en geluidsbeperking en lokale luchtkwaliteit.

Daarom zullen specialisten van de verschillende bedrijven en organisaties regelmatig vergaderen om samen onderzoek en milieuvriendelijke initiatieven op te starten.

Het concept ‘collaborative environmental management’ (CEM) werd ontwikkeld door Eurocontrol, de Europese organisatie voor een veiliger, efficiënter en kosteneffectiever beheer van het luchtverkeer met een minimale milieu-impact.

Het concept definieert een werkovereenkomst voor de ontwikkeling van gemeenschappelijke oplossingen voor de milieu-uitdagingen op en rond luchthavens.


Op de foto (vlnr.):
Olivier Jankovic (ACI Europe), Philippe Merlo (EUROCONTROL), Arnaud Feist (Brussels Airport Company), Johan Decuyper (Belgocontrol), Gunther Hofman (TUI fly Benelux), Frédéric Paepe (Brussels Airlines) en Peter Caes (DHL Aviation).