• 10/02/2012

Limburgse bio-incubator BioVille breidt uit

Inhuldiging nieuwe vleugel BioVille en aankondiging bouw van een tweede fase waardoor de kantoor- en laboratoriumruimte op de Campus zal verdubbelen.

Trefwoorden: #bioville, #incubatorgebouw, #uitbreiding

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Op 2 februari vond de inhuldiging plaats van een nieuwe vleugel van BioVille, het incubatorgebouw gelegen op de Universitaire Campus van Diepenbeek.

Het bestuur van BioVille kondigde ook de bouw aan van een tweede fase. Daardoor zal het aanbod van hoogwaardige kantoor- en laboratoriumruimte op de Campus verdubbelen. Deze uitbreiding zal gerealiseerd worden met middelen van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM en Limburg Sterk Merk (LSM).

Twee jaar na de officiële opening huisvest BioVille 16 bedrijven en organisaties die actief zijn in de life sciences sector.

Het concept van BioVille is uniek in de zin dat het ruim 2.000 m2 tellende gebouw zowel aan startende bedrijven en aan mature groeibedrijven en gespecialiseerde dienstverleners met nood aan hoogwaardige infrastructuur onderdak biedt.

Naast de flexibele kantoor- en laboratoriuminfrastructuur is er eveneens een uitgebreid aanbod aan gemeenschappelijke technische faciliteiten en administratieve diensten. Bovendien wordt via de netwerkorganisatie LifeTechLimburg de toegang tot de lokale kennisinstellingen en klinische centra gefaciliteerd.

Marc Vandeput, gedeputeerde van economie en voorzitter van de Raad van Bestuur: “De combinatie van hoogwaardige infrastructuur in BioVille, de sectorexpertise en het risicokapitaal van LRM, de toegang tot lokale onderzoeksinstituten en medische centra en de sectorondersteunende activiteiten van LifeTechLimburg hebben duidelijk geleid tot een versnelde uitbouw van de life sciences sector in onze regio.

“De geplande uitbreiding van BioVille past in onze strategie om deze hoog technologische economische speerpuntsector in onze regio te verankeren en verder uit te bouwen. Getuige hiervan is het verregaande engagement dat de provincie hiervoor aangaat door het ter beschikking stellen van EUR 1,5 miljoen aan LSM middelen.”


(KV) (foto BioVille)