Tool detecteert relevante CE-markeringsrichtlijnen producten

Hoewel CE-markering geen nieuwe materie is, blijft ze toch heel wat vragen oproepen. Via het project Eco-compliance werd een gratis tool ontwikkeld die kennis hieromtrent toegankelijk maakt.

Trefwoorden: #Agoria, #CE, #CE-markering, #richtlijnen, #Sirris, #tool, #VLAIO

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Onder andere bedrijven, die producten ontwerpen voor een nieuwe markt, hebben niet altijd voldoende aan hun ervaring om alle relevante richtlijnen snel te detecteren en op toepasbaarheid te beoordelen.

Om bedrijven te ondersteunen die weinig specifieke kennis hebben van alle aspecten betreffende de CE-markering werd in het kader van het project Eco-compliance een gratis tool (CE Marking Tool) ontwikkeld die deze kennis toegankelijk maakt.

Vanaf de eerste stappen in productinnovatie kan gecheckt worden welke EU-richtlijnen relevant kunnen zijn. Het verzekert u dat er geen relevante regelgeving over het hoofd gezien wordt en voorkomt complexe en dure aanpassingen in latere fasen van het ontwerpproces. Hoe vroeger u bij het ontwerp de specificaties en vereisten kent, hoe beter u ze kan integreren in uw productontwerp.

Het concept werd eerder uiteengezet in de Sirris-blog 'Ontsluit eco-compliance wetgeving voor uw product' (link onderaan) en is nu na validatie bij verschillende bedrijven in een webtool uitgewerkt.

De tool bevat een lijst van een zestigtal beweringen. Door aan te vinken welke beweringen geldig zijn voor uw product, genereert u een rapport met een eerste selectie van richtlijnen, met links naar de wetgevende teksten. Deze kan u dan meer gedetailleerd evalueren wat betreft hun precieze toepassingsgebied.


(bron: Agoria)