Familiebedrijf Locinox start bouw 'Smart Factory of the Future'

Onlangs werd de eerste steen van een gloednieuwe site in industriezone Waregem-Zuid gelegd. De site wordt een innovatiehub en er zal bijna energieneutraal geproduceerd worden. Vanaf eind 2022 zal hier geproduceerd worden.

Trefwoorden: #factory of the future, #Locinox, #smart

Lees verder

Techniek

( Foto: Locinox )

ENGINEERINGNET.BE - Locinox, opgericht in 1988, ruilt de site waar het sinds 2001 is gevestigd voor een Smart Factory of the Future. Dit wordt een innovatiehub met een ultramoderne afdeling voor onderzoek en ontwikkeling (R&D) en een Bijna-Energieneutrale productiesite (BEN), die alle productieprocessen op elkaar afstemt en digitaliseert.

De geplande bedrijfsoppervlakte van 40.000 m² op een totale grondoppervlakte van 7 ha betekent een verdrievoudiging van de huidige capaciteit, als gevolg van de explosieve groei van de voorbije jaren. Het wordt een echte creatieve en innovatieve hotspot waar automatisatie, connectiviteit en hightech naadloos in het productieproces integreren.

Bouwtechnisch wordt rekening gehouden met duurzaamheid, ecologie en het welzijn van de ruim 130 medewerkers. Aangename en ergonomische werkstations, een showroom, een experience center, ontspanningsruimtes, een ruime groene patio, dakterras en meer dan 1,5 hectare groen met een picknickweide trekken die visie door.

Oprichter Joseph Talpe, trouwens nog steeds actief in de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling: “Met de Strategische Transformatie Steun (STS) van Vlaanderen maken we al onze ambities, inspanningen, successen en exportplannen waar in ons ambitieus project Smart Factory of the Future - Locinox 4.0.”

De investering voor de eerste fase van het bouwproject bedraagt 30 miljoen euro, met 1,25 miljoen euro Vlaamse steun.

ACHTERGROND
Het Waregemse Locinox is ontwikkelt en produceert (elektro-)mechanische producten en producten voor toegangscontrole voor de poort- en hekwerkindustrie. Het familiebedrijf is momenteel genomineerd voor de prestigieuze Leeuw van de Export 2021, een initiatief van Flanders Investment & Trade.