Kunststofsector opent gloednieuw opleidings­centrum

In de T2-campus op Thor Park in Genk opende onlangs een goed uitgerust opleidings­centrum voor kunststof­verwerking. De sector mikt op 1.000 cursisten per jaar om nood aan talent op te vangen.

Trefwoorden: #essenscia, #kunststofsector, #opleiding, #T2-campus, #Thor Park, #Training LAB Kunststoffen

Lees verder

opleiding

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Het Training LAB Kunststoffen is een initiatief van sectorfederatie essenscia vlaanderen, de sectorale paritaire opleidingsorganisatie PlastIQ en het sectorale paritaire vormingsfonds Co-valent in samenwerking met VDAB, RTC Limburg, RTC Antwerpen, Syntra Limburg en Stad Genk.

Met een investering van anderhalf miljoen euro werd 500 m² aan hoogtechnologische opleidingsinfrastructuur ingericht met de modernste machines voor kunststofverwerking in de T2-campus op het Thor Park in Genk. Het sectorspecifieke opleidingsaanbod richt zich zowel naar leerlingen, werkzoekenden als werknemers uit de kunststofsector in de provincies Limburg en Antwerpen.

Met 160 bedrijven, zowat 7.250 jobs en een toegevoegde waarde van 820 miljoen euro per jaar (of 2,25 miljoen euro per dag) is de kunststofverwerkende industrie een sleutelsector voor de Limburgse en Antwerpse economie. Beide provincies zijn samen trouwens goed voor 40% van de totale tewerkstelling in de kunststofverwerking in Vlaanderen.

Dit nieuwe lab is trouwens ontstaan uit een sterk partnerschap tussen bedrijven, overheidsorganisaties en onderwijs om nog meer talent op te leiden en te laten doorstromen naar de toekomstgerichte sector van de kunststoffen en nieuwe materialen.