VIL start nieuw project rond slimme stadslogistiek

VIL gaat samen met 22 bedrijven en 4 steden, in het project R!sult (Responsive Sustainable Urban Logistics) op zoek naar een geïntegreerde logistieke oplossing voor stadsbeleveringen.

Trefwoorden: #koerier, #levering, #logistiek, #pakketten, #project, #R!sult, #Responsive Sustainable Urban Logistics, #stadsbelevering, #VIL

Lees verder

Nieuws

( Foto: VIL )

ENGINEERINGNET.BE - VIL wil met dit project tot een model komen voor zowel duurzame als economische stadslogistiek, dat gunstig is voor alle stakeholders (producent, stad, logistieke dienstverlener, handelaar en burger).

Het gebruik van de juiste vervoersmiddelen en de optimale combinaties ervan zijn hier cruciaal. Daarbij moet gekeken worden naar de capaciteit per modus, optimale routes, stockage en cross-dock capaciteit en de impact op kosten en milieu.

De doelstelling van dit project is het uitwerken en valideren van een multi-inzetbaar generiek logistiek concept om optimaal aan stadsbelevering te doen, dat gebruikt kan worden door bedrijven om hun operaties te optimaliseren en voor steden als ondersteuning bij hun beleidsvorming.

De opgebouwde kennis, het model en de roadmap bieden de mogelijkheid om supply chains te optimaliseren en vernieuwende diensten uit te bouwen op vlak van stadslogistiek. Daarnaast is het de bedoeling om een aantal pilootprojecten op kleine schaal uit te proberen samen met de deelnemende partijen.


Deelnemers aan dit project:
Stad Antwerpen, ASX-Ibeco, BD Myshopi, Beedrop, BME, Colruyt, Geosquare, DHL International, Etheclo, Futurelab (bpost), Stad Gent, GLS, Goodman, Stad Mechelen, Montea, OOVelo (Fietskoerier De Nil), PostNL, Proximus, Stad Sint-Niklaas, Smartship, Stint Urban Mobility, Tengu, Trimble, WDP, Weerts Supply Chain en Zetes