Atlas Copco promoot STEM via Internet of Things workshop

Tijdens de derde editie van Techno Ninja’s maakten kinderen tussen 7 en 14 jaar op een speelse en interactieve manier kennis met STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Trefwoorden: #Atlas Copco, #Engineering, #Internet of Things, #Mathematics, #opleiding, #Science, #STEM, #techniek, #Technology, #Techno Ninja's

Lees verder

Opleiding

( Foto: Atlas Copco )

ENGINEERINGNET.BE - Techno Ninja’s is een initiatief van Pleiades, het internationale vrouwennetwerk van Atlas Copco. Om meer genderdiversiteit op de werkvloer te krijgen, is het namelijk belangrijk dat jongens en meisjes al heel vroeg kennismaken met STEM.

Op het programma dit jaar stonden naast het leren programmeren van Legorobots ook twee splinternieuwe activiteiten geprogrammeerd: een workshop rond het Internet of Things (IoT) en de introductie van een gloednieuw wetenschapsspel dat door Atlas Copco mee ontwikkeld werd.

Wegens het succes van de voorgaande jaren werd het aantal beschikbare plaatsen tot 60 verhoogd. Tijdens het evenement kunnen kinderen van medewerkers deelnemen aan drie verschillende workshops rond wetenschap en techniek.

Net zoals de vorige jaren knutselden de kinderen bij Lego We Do een robot in elkaar en leerden ze de bewegingen zelf programmeren. In een andere workshop, eveneens georganiseerd in samenwerking met Digitale Wolven, maakten ze op een speelse manier kennis met het IoT.

De meisjes en jongens implementeerden bepaalde sensoren en kregen de mogelijkheid om die sensoren te programmeren zodat ze precies die informatie geven die de kinderen nodig hebben. Zo konden ze een fietslamp van kleur laten veranderen of een autootje laten voortbewegen.