• 16/02/2012

Samenwerking TNAV en VLAKWA

'Vlaams Netwerk Watertechnologie' en 'Vlaams Kenniscentrum Water' reiken mekaar te hand, te beginnen met 'De Blauwe Cirkel'

Trefwoorden: #rwzi, #tnav, #vlakwa

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- TNAV en Vlakwa hebben besloten rond een aantal punten te gaan samenwerken.

TNAV, het ‘Vlaams Netwerk Watertechnologie,’ is opgericht op 1 januari 2003, met de steun van IWT-Vlaanderen. Het verwelkomt alle bedrijven die direct of indirect (bijvoorbeeld als leverancier of ingenieursbureau) met watertechnologie te maken hebben.

Het beoogt de versteviging van de concurrentiekracht van de leden-bedrijven door middel van innovatie, en moedigt de leden ook aan te innoveren. Tevens begeleidt het de subsidieaanvragen van afzonderlijke bedrijven voor innnovatie. TNAV is zelf met zijn leden actief betrokken bij diverse onderzoeksprojecten en streeft samenwerking met andere organisaties na waar dit maar mogelijk is. Voorts doet het aan technologie-wacht.

De formele oprichting van het VLAKWA, het Vlaams Kenniscentrum Water, gebeurde dan weer op 19 april 2010.

Het VLAKWA werkt binnen het kader van Vlaanderen in Actie (Via), en wil de Vlaamse wateractoren laten samenwerken om zo één Vlaams waterprogramma te realiseren. De organisatie wil vraaggedreven oplossingen aanreiken voor de Vlaamse waterproblematiek.

TNAV en VLAKWA beschouwen elkaar niet als concurrenten, maar veeleer complementair.

Een eerste actie is de medewerking van Vlakwa aan het voorstel voor het VIS-traject “De Blauwe Cirkel” van TNAV.

“Vlakwa”, zo luidt het in een gezamenlijke mededeling van Vlakwa en TNAV, “zal ook beleidsvragen van de TNAV-leden behartigen bij de overheid."


(KV) (foto Wikipedia: rioolwaterzuiveringsinstallatie Antwerpen-Zuid)