• 07/03/2012

Laureaten Watertechnologieprijs bekend

Beste eindwerken watertechnologie bekroond. Eén komt uit Leuven, een ander uit Gent.

Trefwoorden: #watertechnologieprijs, #waterzuivering

Lees verder

personalia

ENGINEERINGNET.BE -- Het Vlaams Netwerk Watertechnologie, TNAV, heeft voor de vierde maal de laureaten voor het beste eindwerk bekroond, dit opnieuw met de zogenaamde ‘Watertechnologieprijs’.

De gelukkigen zijn Dennis Cardoen, onlangs afgestudeerd aan het Centre Environmental Science and Technologyaan de Universiteit Gent, en het duo Hannah Nicolai en Liese Vincken, die een studie aan het Departement Chemische Ingenieurstechnieken (CIT) aan de KULeuven hebben afgerond.

Dennis Cardoen wist de onafhankelijke jury te overtuigen met zijn eindwerk “Up-concentration techniques for zero-wastewater treatment.” Een presentatie daaromtrent is hier te vinden. Promotoren waren de professoren W. Verstraete, L. Diels, en begeleiders B. Bundervoet en B. Eggermont.

Hannah Nicolai en Liese Vincken maakten dan weer indruk met hun gezamenlijk onderzoek naar ‘Cactusfiltratie van mogelijk vervuilde waterreservoirs in de noordelijke hooggebergten van het Tigray- gebied in Ethiopië; promotor was Prof. Dr. Bart van der Bruggen.

In totaal hadden negen hogescholen en universitaire onderzoeksgroepen ‘hun’ beste eindwerk ingediend.

De criteria die de jury bij de prijstoekenning hanteerde, waren allereerst de bruikbaarheid van de gepresenteerde technologie, en ten tweede het innovatief gehalte ervan. Voorts lette ze op de aandacht voor duurzaamheidsaspecten en op de algemene kwaliteiten, bijvoorbeeld coherentie en overzichtelijkheid van het betoog.

TNAV wil met deze jaarlijkse prijs gegadigden winnen voor een studie milieutechnologie, en speciaal dan watertechnologie.


(KV) (foto wikipedia)