Punch Powertrain investeert in eigen opleidingscentrum

Opleidingscentrum 'De Leerfabriek' voorziet naast opleidingslokalen ook meer dan 400 m² gesimuleerde productie-omgeving, waar industrie-specifieke technieken in praktijk aangeleerd worden.

Trefwoorden: #Leerfabriek, #opleiding, #Punch Powertrain

Lees verder

Techniek

( Foto: Punch Powertrain )

ENGINEERINGNET.BE - Bij Punch Powertrain moeten continu medewerkers opgeleid worden voor specifieke rollen en functies. Tot hiertoe beperkte de specifieke opleiding zich grotendeels tot training-on-the-job door ervaren collega’s. De Leerfabriek moet toelaten om mensen in deze technieken, vrij van de productiedruk, te bekwamen.

Het bedrijf stelt de Leerfabriek ook open voor scholen en opleidingsorganisaties. Op die manier krijgen de leerlingen de kans om hun theoretische kennis rond machines en meetmiddelen in praktijk toe te passen - iets wat voorheen vaak niet mogelijk was door de hoge investeringen in het opleidingsmateriaal.

Momenteel zijn 4 secundaire scholen een programma aan het uitwerken voor leerlingen van de laatste jaren mechanische vormgevingstechnieken. Verder lopen er verkennende gesprekken met UCLL, PXL en UHasselt.

Het opleidingsaanbod bestaat onder andere uit een CNC-opleiding, slijptechnieken, meettechnieken, onderhoud, veiligheid en transport.