Jan De Nul verdiept Rabnabad-kanaal in Bangladesh

Payra Dredging Company, uit de Jan De Nul Group, heeft een overeenkomst gesloten voor verdiepings- en onderhoudsbaggerwerken in dit kanaal aan de haven van Payra in Bangladesh.

Trefwoorden: #baggeren, #baggerschepen, #Bangladesh, #cutterzuiger, #diepzeehaven, #haven, #Jan De Nul, #kanaal, #offshore, #onderhoud, #opleiden, #Payra, #Payra Dredging Company, #personeel, #verdieping, #werf, #zeeschepen

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul Group )

ENGINEERINGNET.BE - Deze Publiek-Privaat Samenwerking (PPS) werd eind 2017 toegekend. De officiële ondertekeningsceremonie vond op 14 januari plaats in Bangladesh’ Ministerie van Scheepvaart in Dhaka.

Volgens deze overeenkomst is Jan De Nul Group verantwoordelijk voor de ontwikkeling, het baggeren en de inbedrijfstelling van het toegangskanaal, van zwaaikommen tot anker- en aanlegplaatsen aan toe. Dit om de haven toegankelijk te maken voor grotere zeeschepen.

Voor de verdiepingsbaggerwerken zal Jan De Nul negen baggerschepen inzetten, waaronder een aantal van de meest krachtige cutterzuigers ter wereld. Zodra de verdiepingsbaggerwerken voltooid zijn, zal het bedrijf gedurende een periode van 10 jaar onderhoudsbaggerwerken uitvoeren.

Tijdens de onderhoudsperiode plannen de havenautoriteit van Payra en Jan De Nul verdere activiteiten, conform het ontwikkelde masterplan om de zeehaven van Payra te ontwikkelen tot een echte diepzeehaven.

De regering van Bangladesh beschouwt de ontwikkeling van deze diepzeehaven van vitaal belang voor een snelle en efficiënte ontwikkeling van de infrastructuur en de handel in Bangladesh. De zeehaven van Payra is de derde zeehaven van Bangladesh, na Chittagong en Mongla.

Binnen dit contract verbindt Jan De Nul Group zich er ook toe om het personeel van de havenautoriteit van Payra op te leiden. Lokale werknemers zullen praktische ervaring verwerven in het uitvoeren van offshore baggerwerken. Het feit dat ze ter plaatse op de werf werken en aan boord van de schepen zullen gaan, zal deze opleiding bijzonder doeltreffend maken.

Dit is een echte win-winsituatie: de lokale gemeenschap wordt gewapend met de noodzakelijke professionele vaardigheden en Jan De Nul Group bepaalt en monitort de kwaliteit van de opleiding.