Wouter Torfs opent Ondernemers voor de Klas 2019

Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs, gaf op Don Bosco in Haacht het startschot van de 9de editie Ondernemers voor de Klas, een onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen.

Trefwoorden: #ondernemen, #Ondernemers voor de klas, #studenten, #Torfs Schoenen, #Vlajo, #Wouter Torfs

Lees verder

Opleiding

( Foto: Vlajo )

ENGINEERINGNET.BE - Torfs sprak met 80 laatstejaarsleerlingen over het belang van ondernemerschap en ondernemingszin.

Bedoeling van dit project is jongeren een beter beeld te geven van wat ondernemen en werken in een onderneming betekent, ze uit te leggen welke vaardigheden belangrijk zijn op de werkvloer, maar vooral om ze goesting te doen krijgen om ondernemend te zijn.

Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs: “Werk aan je attitude en je persoonlijke ontwikkeling. Heb eerder goesting om iets te ondernemen dan stil te staan bij je diploma. Als je kansen krijgt om ergens als jobstudent te werken, ga er dan voor, je gaat ongetwijfeld meer leren uit de praktijk dan op de schoolbanken. En volg, ook bij je studiekeuze, altijd je buikgevoel. Neem risico’s en stel jezelf concrete doelen. Het gaat van jou een gelukkiger en ondernemender persoon maken.”

Naast Wouter Torfs zullen 450 ondernemers, bedrijfsleiders- en professionals de komende acht weken in heel Vlaanderen 750 gastlessen geven aan laatstejaarsleerlingen uit het secundair onderwijs en studenten hoger onderwijs.

Onder andere Herman Van de Velde (Van de Velde Group), Bart Claes (JBC), Martine Reynaers (Reynaers Aluminium), Fons Leroy (VDAB) en Ben Spaas (Spaas Kaarsen) zullen de jongeren onderdompelen in de ondernemerswereld. Met dit project worden ruim 13.000 jongeren bereikt.


ACHTERGROND
Ondernemers voor de Klas is een organisatie van Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, ETION, VKW Limburg en projectpartners BNP Paribas Fortis, essenscia vlaanderen, JCI Vlaanderen en Limburg Startup.