Nieuw maritiem opleidingscentrum voorgesteld

De VDAB, de marine en de Hogere Zeevaartschool hebben hun krachten gebundeld voor de oprichting van een maritiem opleidings­centrum: het “Maritime Competence and Career Centre” (MC3).

Trefwoorden: #Hoge Zeevaartschool, #marine, #Maritime Competence and Career Centre, #VDAB

Lees verder

Opleiding

( Foto: VDAB )

ENGINEERINGNET.BE - De VDAB en Defensie werken al sinds 2008 samen op vlak van rekrutering en opleiding. Met de Hogere Zee­vaart­school wisselde VDAB al lesgevers uit voor maritieme opleidingen. Het is voor het eerst dat deze drie instanties de stap zetten naar een gezamenlijk opleidingscentrum.

Gisteren hebben de marine, de Hogere Zeevaartschool (HZS) en de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) het “Maritime Competence and Career Centre” (MC3 ) officieel voorgesteld in de Marinebasis van Zeebrugge

Elke organisatie zal gebruik kunnen maken van de infrastructuur, zoals het zwembad voor duikoefeningen en de kazerne voor brandweeroefeningen, en lesgevers ter beschikking stellen voor elkaars cursisten.

In deze nieuwe koepelorganisatie komen de maritieme beroepsopleidingen van de drie instanties samen. Het is kenmerkend voor de nieuwe wind die waait in de maritieme wereld waarbij alle actoren op zoek zijn naar synergieën.

De samenwerking heeft als doel om cursisten voor maritieme beroepen kwalitatief op te leiden en gelijkwaardig erkende certificaten af te leveren.