Vervoer passagiers Brussels Airport voortaan met elektrische bussen

Sinds kort worden elektrische bussen ingezet voor het transport van passagiers op het tarmac. Dit kadert in het engagement van de luchthaven om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Trefwoorden: #Brussels Airport, #Build Your Dream, #BYD, #CO2-uitstoot, #elektrische bus

Lees verder

Techniek

( Foto: Brussels Airport )

ENGINEERINGNET.BE - Brussels Airport hanteert sinds jaren een duurzame ontwikkelingsstrategie. De luchthaven levert voortdurend inspanningen om de impact op het milieu te evalueren en zoveel mogelijk te beperken.

Er worden dus veel maatregelen genomen, ook met betrekking tot het wagenpark. Na de investeringen in dienstvoertuigen op aardgas worden nu de passagiersbussen voor transport tussen de terminal en het vliegtuig vervangen door modernere elektrische modellen

Vanaf 1 maart 2019 zullen de meeste bussen elektrisch zijn om passagiers van en naar hun vliegtuig te brengen. Deze bussen, ontworpen en gemaakt door de Europese tak van het Chinese bedrijf Build Your Dream (BYD), rijden bijna geluidsloos, zijn milieuvriendelijker (geen CO2-uitstoot) en zijn uitgerust met moderne installaties.

Passagiers kunnen genieten van gratis Wifi aan boord en van USB-poorten. Zij krijgen ook toegang tot digitale informatie over hun vlucht en zien de veiligheidsinstructies op schermen aan de binnen- en buitenzijde.

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company: "Dit project maakt deel uit van de ambitie van Brussels Airport om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 40% te verminderen ten opzichte van 2010."

In januari en februari werden de elektrische bussen getest en kregen de chauffeurs specifieke opleidingen.De infrastructuur om de bussen op te laden werd medegefinancierd door de financieringsfaciliteit van de Europese Unie voor Europese verbindingen, via BENEFIC.