• 24/02/2012

'EcoMechatronics' op Automation & Engineering 2012 - bedrijfsblog

Sirris en FMTC kondigen samenwerking aan met technologiebeurs AUTOMATION & ENGINEERING 2012.

Lees verder

Productnieuws

Door de stijgende energie- en grondprijzen en het toenemend maatschappelijk bewustzijn houden klanten van machinebouwers steeds meer rekening met de ‘total cost of ownership’. Bij de ontwikkeling van nieuwe machines zijn het totale energieverbruik, het totale materiaalverbruik en het gebruikscomfort belangrijke aspecten die niet langer te verwaarlozen zijn.

Daarom lanceerden Sirris en FMTC vorig jaar het project ‘EcoMechatronics’, een dienstverlening om machinebouwers te begeleiden bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie machines die tegemoet komen aan de drie eco-pijlers.

Vorig jaar werd hiervoor een EcoMechatronics Audit ontwikkeld die de pijnpunten identificeert en tevens het besparingspotentieel inschat.

Diverse internationale studies bij voorlopende constructeurs tonen aan dat energiebesparingen van 20 tot 30% en grondstofbesparingen tot 10% een haalbare kaart zijn.

Dergelijke besparingen vergen niet alleen energie-efficiënte componenten, maar vereisen ook maatregelen op systeemniveau zodat die componenten optimaal met elkaar kunnen samenwerken en dit vaak in veranderende bedrijfscondities. Dit kan bijvoorbeeld door de verschillende aandrijflijnen intelligent aan te sturen, dat enkel verwezenlijkt kan worden door mechatronisch ontwerp.

Bezoekers van easyFairs’ gloednieuwe vakbeurs, AUTOMATION & ENGINEERING2012, kunnen op 10 mei in de namiddag via het EcoMechatronics Seminar Programme vanuit een technische invalshoek extra inzichten verkrijgen hoe ze deze nieuwe onderzoeksresultaten concreet kunnen omzetten in de praktijk.

Het beursprogramma van AUTOMATION & ENGINEERING2012 presenteert alle facetten van processengineering en productieautomatisering. Van meet- en regelinstrumentatie, aandrijvingen, motion control en robotica tot sensor-, visie- en lasertechnologie, industriële software, communicatie-, controle- en interfacetechnologie.

De technologiebeurs vindt plaats op woensdag 9 en donderdag 10 mei 2012 in Brussels Expo. Naar goede gewoonte is de toegang tot de beurs en de seminars gratis voor professionals. Het volstaat om online te registreren voor een bezoekersbadge.


(foto FMTC: piezokeramische actuator)

Meer informatie is te vinden op www.automation-engineering.be en op www.ecomechatronics.be.

Voor meer informatie contacteer:
• John Barbier, easyFairs – +32 3 280 53 43 – john.barbier@easyFairs.com
• Filiep Vincent, Sirris – +32 491 34 53 92 – filiep.vincent@sirris.be
• Joe De Waele, FMTC – +32 498 91 94 25 – joe.dewaele@fmtc.be

Bezoek ook de blog van dit bedrijf.

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
easyFairs
www.easyfairs.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.