Tuinbouwschool Melle wint STEM-scholenwedstrijd Artcadia

Hun winnende ontwerp ‘Zeeteelt’ is een uitvinding waarbij hexagonale pontons, gemaakt van het afvalplastic uit de oceanen, de basis vormen om aan landbouw op zee te doen.

Trefwoorden: #Arcadis, #Artcadia, #STEM, #studeren

Lees verder

Opleiding

( Foto: Arcadis )

ENGINEERINGNET.BE - Het project van de Tuinbouwschool in Melle werd geselecteerd uit bijna 400 inzendingen van in totaal 132 scholen (109 Nederlandse en 23 Vlaamse).

Artcadia wordt al voor de elfde keer georganiseerd en wil jongeren van het eerste en het tweede middelbaar laten ervaren hoe boeiend de wereld van techniek is en hen aansporen om na te denken over de stad van de toekomst.

In team gingen leerlingen op zoek naar creatieve oplossingen voor de steeds groter wordende uitdagingen rond mobiliteit, water, milieu, ruimte en gebouwen.

De winnaars mogen met hun klas naar Parijs om er een kijkje te nemen achter de schermen van enkele technisch interessante bouw- en infrastructuurprojecten. De 2e prijs, mini-printers voor foto’s op je mobiel, is voor alle finalisten van het Jan van Brabant College in Helmond met het ISTS-systeem.

De 3e prijs, een 3D-printer, is voor het Vellesan College in IJmuiden met het idee ShellTerdam. Het Shell energieprijs, een rondleiding in het Shell laboratorium in Amsterdam en in het Science Center Nemo is voor het Calvijn College in Goes met het idee Lo-Drone.