• 27/02/2012

Internationale ontwerpwedstrijd gewonnen door student van TU Delft

Brendan Bakker, student aan de TU Delft, heeft de internationale ontwerpwedstrijd 'ArchitectsJury.com' gewonnen.

Trefwoorden: #ArchitectsJury.com, #Brendan Bakker, #TU Delft

Lees verder

opleidingen

( Foto: TU Delft )

ENGINEERINGNET.NL -- Deze competitie speelt zich af onder studenten die met behulp vanArchiCAD de mooiste projecten maken.

Twee keer per jaar wordt er een winnaar gekozen: degenedie in een bepaalde periode de meeste stemmen voor zijn/haar ontwerp krijgt.

Brendan is de eerste Nederlandse student die deze competitie wint. De competitie loopt nu 5 jaar dus dat maakt Brendan de 10e winnaar. Zijn prijs, een iMac, heeft hij al mogen ontvangen.

Brendan is 25 jaar oud en woont in Utrecht. Hij volgt de Master opleiding Architectuur aan de TU in Delft. In juni 2013 verwacht hij deze af te ronden.

Hiervóór heeft hij de opleiding Bouwkunde aande Hogeschool Utrecht met succes afgerond. Brendan werkt sinds 2008 met ArchiCAD.

Het project is een vervolg op een in juni 2011 afgerond project. Daarbij ging het om het creërenvan een stad die zelf haar eigen voedsel produceert. Het resultaat: een serie aan torens met elkeen eigen functie (wonen, werken, voedselproductie). Het resultaat was mooi maar hij wou meer.

Hij wou een toren/skyscraper ontwerpen die op zichzelf als stad zou functioneren. Daarmee wasproject 'Skyscraper Village' geboren: 4 torens die met elkaar verbonden zijn door middel van trappen, platforms envolumes. De torens zelf zijn zo opgebouwd dat elke verdieping versprongen is met die eronder.

Dit resulteerde in plekken die door de gebruikers ontdekt en gebruikt kunnen worden (parken enopenbare ruimte). Daarnaast zorgt het voor vele unieke zichtlijnen en een optimaal gebruik vanhet zonlicht.


(GL)