• 27/02/2012
  • |     BB

Elia publiceert voorspellingen van Belgische windvermogenproductie

Elia stelt op zijn website een calculator van de voorspelde windvermogenproductie voor de eerstvolgende 7 dagen ter beschikking van het grote publiek.

Trefwoorden: #elia, #wind, #windproductie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Elia )

ENGINEERINGNET.BE -- In feite stelt Elia de hypothetische gegevens over de verwachte en de werkelijke windvermogenproductie in België voor telkens de volgende zeven dagen ter beschikking van de professionale marktspelers op de energiemarkt.

'Maar, zo meldt de netbeheerder in zijn nieuwsbrief, 'de voorspeller is consulteerbaar door iedereen'.

De bedoeling is dat de professionele marktpartijen in energie, dankzij een nauwkeurige opvolging van de voorspellingskwaliteit, hun productie/verbruikportefeuille in ‘near real time‘ beter in evenwicht kunnen houden.

Zij zullen ook hun lange- en kortetermijnvoorspellingen van de belasting en van de vraag naar elektriciteit (en de daarmee verbonden prijsschommelingen) kunnen verbeteren.


LINK
Klik hier.

ACHTERGROND
Elia is de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet en staat in voor de transmissie van elektriciteit. Over het hoogspanningsnet wordt stroom vervoerd van de producenten naar de distributienetbeheerders en de industriële grootverbruikers. Als netbeheerder zorgt Elia voor een transparante, niet-discriminerende en objectieve toegang tot het net. Elia bezit alle Belgische netinfrastructuur van 150 tot 380 kV en nagenoeg 94% van de netinfrastructuur van 30 tot 70 kV.