Internationale prijzen voor Antwerpse duurzaamheidsprojecten

Twee Antwerpse duurzaamheidsprojecten zijn bekroond met een prijs op de Guangzhou 2019 World Ports Conference in China, tijdens de eerste IAPH World Ports Sustainability Awards.

Trefwoorden: #Antwerpen, #BIN Kenniscentrum, #China, #CIVITAS, #De Lijn, #Guangzhou, #haven, #IAPH, #Lantis, #NMBS, #Port of Antwerp, #Traject Vlaanderen, #transport, #World Ports Conference, #World Ports Sustainability Awards

Lees verder

Techniek

( Foto: Port of Antwerp )

ENGINEERINGNET.BE - De International Association of Ports and Harbours organiseert deze wedstrijd om de belangrijkste duurzame projecten in grote havens wereldwijd in de kijker te zetten.

Port of Antwerp won samen met het BIN Kenniscentrum, politiediensten en de dienst Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken de prijs voor beste beveiligings- en veiligheidsproject. Dit samenwerkingsinitiatief van Port of Antwerp werkt al sinds 2014 aan meer veiligheid in de haven.

‘Het Buurt Informatie Netwerk verbindt bedrijven en veiligheidsdiensten in een veilige, vertrouwde en transparante havenomgeving waardoor ze kunnen focussen op duurzame economische ontwikkeling,’ aldus Eric de Deckere, duurzaamheidsmanager bij Port of Antwerp.

Een ander Antwerps project, Civitas Portis, won de eerste prijs voor gemeenschapsvorming. Het initiatief van Stad Antwerpen, in samenwerking met de Antwerpse haven en provincie, NMBS, De Lijn, Lantis en Traject Vlaanderen, valt onder de Europese CIVITAS koepel.

Deze koepel omvat een netwerk van Europese havensteden (Aberdeen, Constanza, Klaipeda en Trieste) die werken aan innovatieve oplossingen voor schoner en beter transport.

“Deze prijs is een mooie erkenning die het havenbedrijf mee in de kijker zet als motor voor innovatieve mobiliteitsoplossingen. Met Europese samenwerkingsprojecten zoals CIVITAS PORTIS worden initiatieven zoals de Waterbus ook internationaal onder de aandacht gebracht en dat is een goede zaak”, aldus schepen van haven Annick De Ridder.

Volgend jaar organiseert Port of Antwerp de IAPH World Ports Conference in Antwerpen.